Füleki sikerek


A füleki erőemelők ismét sikeresen szerepeltek és újabb szlovák bajnoki címeket szereztek

Újabb szlovák bajnoki címeket szereztek a füleki erőemelők. Az FTC erőemelő szakosztálya legutóbb május első hétvégéjén, a kassai országos erőemelő-bajnokságon bizonyította rátermettségét, ahonnan öt arany és egy ezüstéremmel tért haza.  

Sajko Ferenc edző hét versenyzőt nevezett a bajnokságra.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű, mert ennél a szövetségnél törölték a 75 kg-os súlycsoportot, amelyben a legtöbb versenyzőm versenyzett, és összevonták a 82,5 kg-os súlycsoporttal. Ezért nehezebb ellenfelekkel kellett felvenniük a versenyt. Az ifjúsági korosztályok összevonása sem segített rajtunk, így a 16 éves versenyzőim három évvel idősebb sportolókkal küzdöttek” – mondta az edző.

A fülekieknek rendkívül erős mezőnyben kellett bizonyítaniuk, de a lelkiismeretes felkészülés ismét meghozta a gyümölcsét. Az edző a bronzéremben bízott, helyette több aranyéremmel is gazdagodtak.

„Erőemelésben Záslav Dominik (67,5 kg-ig) és Berta Tibor (82,5 kg-ig) lett szlovák bajnok. Tibor az összes serdülő abszolút rangsorában a negyedik helyezést érte el kortól és súlytól függetlenül, Dominik pedig a második helyet szerezte meg. Záslav Patrik (82,5 kg-ig) a fekvenyomásban a negyedik helyet, Csík Nikolasz (82,5 kg-ig) pedig a második helyet nyert el, utóbbi az abszolút rangsorban a harmadik helyen végzett” –
részletezte az edző.

Fekvenyomásban Miroslav Berkinek 57 kg-osan a 67,5 kg-os súlycsoportban kellett teljesítenie, ahol 110 kg-os teljesítménnyel szlovák bajnok lett és az abszolút rangsorban is az első helyet nyerte el. Felhúzásban a 82,5 kg-os Horváth Dávid (72 kg) megvédte tavalyi bajnoki címét, az abszolút rangsorban a harmadik helyen végzett. Sajko Ferenc edző (95 kg-ig) aranyérmes lett és országos rekordot döntött fekvenyomásban.

"Nagyon meglepődtem, nem számítottam ilyen sikerre. A srácok nagyszerűen teljesítettek, minden várakozásunkat felülmúlták. Köszönjük nekik a kiváló teljesítményt, valamint partnereinknek, Fülek városának és a Tauris cégnek a támogatást” 
– tette hozzá Sajko.

A füleki erőemelők a júniusi sportnap keretében hetedik alkalommal rendezik meg az amatőr fekvenyomó és felhúzó versenyüket, nyáron pedig az őszi világbajnokságot megelőzően szeretnének részt venni a kupa versenyeken.

forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei