Jančovič Linda ismét Európa-bajnok!


A bősi Oyama Dojo karatékája megvédte Európa-bajnoki címét

Fotók: Fekete Annamária - Oyama Dojo Bős

A bősi Oyama Dojo két karatékája is részt vett a május 5. és 7. között, Barcelonában megrendezett 6. WKB Karate Európa-bajnokságon.

A versenyen 23 ország több mint ötszáz versenyzője képviseltette magát.

Jančovič Laura (14-15 éves lány, mínusz 55 kg) jól teljesített a selejtezőkben, fejrúgásokkal nyerte mérkőzéseit. Az elődöntőbe jutásért folyó küzdelemben azonban alulmaradt lengyel ellenfelével szemben, aki végül a kategória Európa-bajnoka lett.

Jančovič Linda (10-11 éves lány, -40 kg) címvédőként érkezett erre az Európa-bajnokságra, és mind a négy mérkőzését KO-val nyerte.Technikai tudása és erőnléte magasan felülmúlta a kategóriáját. Az első ellenfelét test KO-val verte. Második ellenfelét két másodperc alatt egy villámgyors egyenes fejrúgás KO-val győzte le. Az elődöntőben egy lengyel karatékával küzdött, ezt a küzdelmet is test KO-val sikerült teljesítenie. A döntőben egy román ellenfél várt rá, akit test-fej kombinációs KO-val győzött le tíz másodperc alatt, így megvédte Európa-bajnoki címét.

Sensei Darnay Barnabás tanítványai egy címvédő aranyéremmel és sok nemzetközi tapasztalattal tértek haza a spanyolországi full-contact Európa-bajnokságról.

forrás: parameter.sk


A rovat legfrissebb hírei