Kilenc nemeshodosi karatéka készül az Eb-re


Csak 2021 év végén alakult, de máris komoly sikerrel büszkélkedhet a nemeshodosi FIGHT CLUB HODUS karateklub

A szlovákiai Shito-ryu Karateszövetség által szervezett válogatón összesítésben az 5. helyen végeztek, így Samu István 3. danos mester, okleveles karateedző kilenc versenyzője ott lehet a nagyváradi kontinensviadalon. Bár mint azt Keszi Ildikó klubelnök lapunknak elmondta, nem elsősorban a versenyzési lehetőség motiválta az egyesület létrehozását.

„A covid után a községünk polgármestere, Balódi László jött az ötlettel, hogy az asztalitenisz és a labdarúgás mellett karatéval is színesíthetnénk a falu sportkínálatát. A gyerekek a járvány miatt elszoktak a mozgástól, de gyorsan kedvet kaptak a karatéhoz. Tavaly szeptemberben már mintegy 15 tagunk volt, mostanra pedig 28-an vagyunk, már felnőttekkel is kiegészülve. Heti három edzést tartunk, jelenleg az AyFly jógások termét használjuk. Bevált, hogy vegyes edzéseket szervezünk, mert így gyorsabban fejlődnek a karatékák” – mondta el az Új Szónak Keszi Ildikó, aki 15 évesen kezdett foglalkozni a sportággal és 7 éven keresztül aktívan edzett Dióspatonyban Milan Karafa mester tanítványaként . – Időközben csapatunk tagjai a versenyzést is elkezdték, és a válogatón két felnőtt és hét gyerek kivívta az Eb-szereplést. Egy-egy felnőtt és gyerek katában, azaz formagyakorlatban, a többiek pedig küzdelemben, kumitéban képviselik majd klubunkat. Nagyon örülünk a sikereiknek, de továbbra is az a lényeg, hogy rendszeres mozgást biztosítsunk a sportolni vágyóknak, hasznos időtöltést, hosszútávon pedig egy egészséges életformát, ami kitartásra tanít.”

Ezt az ars poeticát olyannyira komolyan gondolják, hogy a versenyzés maga nem kötelező, bár azért sokakat motiválnak a gútai testvérklub eredményei, akikkel gyakran együtt készülnek, és akik a sok segítség mellett egészséges konkurenciát is jelentenek a nemeshodosi karatékáknak. „Továbbra is várunk szeretettel minden érdeklődőt, akik tagjai szeretnének lenni egy családias hangulatú csapatnak” – tette hozzá Keszi Ildikó.

A nemeshodosi Eb-résztvevők

Aranyossi Sándor, Bódis Attila, Farkas Zsófia, Horváth Zalán, Kiss Árpád, Laposa Laura, Lentulai László, Tóth Kata, Tóth Tamás

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei