Taroltak az U15-ös dunaszerdahelyi birkózók


Nyolcan birkóztak, négyen bajnokok lettek a dunaszerdahelyiek közül

Négy bajnoki címet szereztek a hazaiak a Dunaszerdahelyi Birkózóklub szervezésében zajló szabadfogású országos bajnokságon, melyen az idősebb diákok korosztályában 27 klub versenyzője csatázott az érmekért.

A honi klubok százötven, szárnyait bontogató tehetsége a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnokban két szőnyegen villantotta meg tudását.

„Sajnos, betegség miatt három versenyzőnk nem állhatott csatasorba a megmérettetésen, melyen mondhatni a minimumból a maximumot sikerült kihoznunk. Nyolcan küzdöttek az érmekért. Filip Viktorín súlycsoportjában a dobogó legalsó fokán végzett, míg Both Gergő az 5. helyen zárt. A korosztályos válogatott Hegedűs Attila teljesítette az elvárásokat, Rajkovics Zsombor is technikai tussal diadalmaskodott a fináléban. Michal Radnóti, a válogatott trénere Rajkovicsot is ki akarja próbálni címeres mezben. Amennyiben helytáll, akkor ő is ott lehet az U15-ös korosztály nyáron zajló kontinensviadalán. Kellemes meglepetést keltett Kovács Péter diadala. Sikerének értékét hatványozza, hogy ő még csak 13 esztendős. A lányoknál Vajas Viktória újabb aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. A fiúk csapatversenyében huszonhét ponttal a harmadik helyen végeztünk” – ecsetelte az Új Szónak védenceik helytállását Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke.

A fiúknál az összes súlycsoportban bajnokot avattak. A foghíjas mezőny miatt a lányoknál több ízben az ellenfél nélkül maradt sportoló elsősége került a verseny krónikájába. „Kovács Kiarának nem volt ellenfele, míg Földes Viktória és Lukács Alexandra bajnokok listájára került” – nevesítette tanítványai eredményeit id. Soós Tamás, a Vásárúti Birkózóklub elnöke.

A szervezők a körítésre is ügyeltek, a finálét a versenyzők bevonulása, a döntősök és edzőik bemutatása előzte meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésnél a nagymegyeriek ásza, több világverseny dobogós helyezettje, Molnár Zsuzsanna is asszisztált. „Nemcsak versenyzőink, de szervezőgárdánk is jól vizsgázott. Egy hónap múlva újra találkozunk, ezúttal a Csallóközi Kupa újabb évfolyamát rendezzük” – tájékoztatott következő nemzetközi erőpróbájukról a tisztségviselő.

A rendezvényen somorjai, nagymegyeri, naszvadi, marcelházai és rimaszombati birkózók is érmes helyezésnek örülhettek.

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei