A lengyelverő seishinesek


Két éremmel tértek haza Markovics János tanítványai Lengyelországból

Seishinesek Kobierzycében, balról: Markovics János klubelnök, Bíró Bendegúz, Sárai Csongor és Hupian Krisztina edző (Képarchívum)

Két harcos képviselte a Seishin Karateklubot a lengyelországi Kobierzyce városában rendezett nemzetközi karateversenyen. Hat ország 320 versenyzője között csatáztak az érmekért, eredményesen.

„A dunaszerdahelyi Bíró Bende-gúz a 16-os tábláról indult, egymás után két lengyel ellenfelet is megvert, mindkétszer két fejrúgással. Az elődöntőben újra lengyel rivális várt rá, és őt is fejrúgással győzte le. A döntőben cseh fiúval nézett szembe, akit bírói döntéssel múlt felül, és első lett a serdülők +60 kilós mezőnyében – tájékoztatta az Új Szót Markovics János 5. danos mester, klubelnök. – A keszegfalvai Sárai Csongor az ifik 55 kilósai között indult. Négy perc után döntetlenre állt a lengyel harcos elleni küzdelme, majd a hosszabbításban fejrúgással győzött. A döntőben lengyel (ukrán) ellenféllel találkozott. Kiegyenlített csata közben sajnos a fejrúgást ő kapta, így Csongor második lett. Mindkét versenyző sokat fejlődött az utóbbi időben, már várják a dunaszerdahelyi nyílt szlovák bajnokságot.”

forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei