Váratlan győzelmek a keleti végeken


A régió mindhárom csapata a keleti régiókba látogatott a hétvégén, s csak kevesen gondolták volna, hogy a három csapat közül ketten a győzelmet is begyűjtik majd

Füleki győzelmi mámor
Fotó:  Miroslav Žilík

Mindhárom III. Ligás nógrádi csapat a keleti végekre látogatott a 23. fordulóban, s kellemes meglepetésre a megszerezhető kilenc pont közül hat pontot el is hoztak. A kiesés ellen küzdő fülekiek  a múlt heti rimaszombatiak elleni hazai döntetlen után az öt sárga lapja miatt eltiltott Kurunci Krisztián, valamint a sérült Šulek nélkül léptek pályára a táblázat negyedik helyén álló bártfaiak otthonában, s a 22. percben az ukrán idegenlégiósuk. Lovinjuk szép találatával szerezték meg a vezetést.

A bártfaiakat hiába űzte-hajtotta a mérkőzésre kilátogató több mint 300 rajongó, még egyenljteniük sem sikerült. A fülekiek továbbra is maradtak az utolsó helyen, de már csak két pont választja el őket az előttük álló poprádiaktól.

A losonciak legutóbb odahaza kaptak ki a varannóiaktól, most a középmezőnyben tanyázó, de otthon fanatikus közönséggel bíró sztropkóiakhoz (Stropkov) látogattak, ahol gól nélküli első félidő után a 49. percben szabadrúgásból Kotora szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Sőt, a 65. percben Tóth Dániel is bevette Dlugoš kapuját, így meglepetésre a nógrádiak elhozták a három pontot. A rimaszombatiak a füleki döntetlen után a Losoncon győztes varannóiakhoz (Vranov nad Topľou), akiket fűthetett a visszavágás vágya is, hisz ősszel 2:1 arányú vereséget szenvedtek Rimaszombatban. A batyiak csapatából hiányzott a sérült kapus, Gregor Krisztián, viszont öt rózsahegyi játékos ( a kapus Frühwald mellett Rakyta, Luterán, Kelemen és Macejko) is a rendelkezésükre állt, de mindhiába. A bronzéremre hajtó hazaiak a 27. percben szerezték meg a vezetést, s bár nyolc perccel később jött a montenegrói légiós, Vujosević megszokott gólja, a hazaiak a 41. percben újból megszerezték a vezetést. Mivel több gól a mérkőzésen már nem esett, így a hazaiak visszavágtak  az őszi vereségért, az ősszel pedig még a bajnoki címről álmodozó batyiak eddig megszerzett 34 pontjukkal visszaestek a nyolcadik helyre.  Mivel az iglóiak és a héthársiak (Lipany) is győzni tudtak, tovább folytatódik az áldatlan harc a bajnoki címért. Az iglóiaknak 55, az őket üldöző héthársiaknak 54, míg a harmadik varannóiaknak 46 pontjuk van. A 23 pontos losonciak a 12. helyen állnak, míg a tabellát továbbra is a fülekiek zárják 15 ponttal.

A 24. fordulóban mindhárom csapatunk idehaza játszik, a hónap utolsó napján, 16.00 órától a változatosság kedvéért a varannóiak Fülekre látogatnak, a rimaszombatiak a sztropkóiakat fogadják, mjg már előző nap, szombaton a losonciak a poprádiakat látják vendégül, s komoly sívességet tennének a fülekieknek, ha legyőznék őket.

Az V. ligában a 18. fordulóban ragyolciak eddig tavasszal pontot sem vesztettek, most viszont mindhármat otthagyták a ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) otthonában. A mérkőzés a 75. percben dőlt el, a hazaiak tizenegyesgóllal szerezték meg a vezetést, egy olyan időszakban, amikor mindkét csapatnál már csak 10-10 ember volt a pályán, Krajčí játékvezető egy kakaskodás után mind a hazaiak (Poničan), mind a vendégek játékosát (Lipták) kiállította.  A ragyolciak szerencséjére az őket üldöző selmecbányaiak is kikaptak Zólyomlipcsében (Slovenská Lupča). A tótgyarmatiak szerették volna javítani az elmúlt hetek kudarcai után, s ehhez megfelelő ellenfélnek tűnt a kiesőzónában található feketebalogi (Čierny Balog) együttes. De a vendégek ezt nem így gondolták, sőt a 19. percben megszerezték a vezetést is. Egészen a 68. percig kellett várni a hazaiak egyenlítő góljára, amikor Horváth Dániel egalizálta a mérkőzés állását, majd két perccel később Borkó Bence meg is fordította a mérkőzés állását. Mivel több gól már nem esett, a hazaiak, ha szűkösen is, de behúzták a kötelezőnek számító három pontot.

A két listavezető Gömörbe látogatott a hétvégén, s úgy tűnt, simán gyarapíthatják a pontjaik számát, de nem így történt. A tökutolsó tornaljaiak (akik a hét közben edzőt is cseréltek, Kamendyt Kuzma váltotta) a mezőközieket (Medzibrod) fogadták, s az a 400 néző, aki kilátogatott a mérkőzésre, nem csalódott. Bár az első félidő hajrájában a vendégek favorithoz méltóan megszerezték a vezetést, a 77. percben a hazaiak Betík Dávid góljával kiegyenlítettek.

A mérkőzés tétjét mutatta, hogy három (köztük egy hazai) játékos is a kiállítás sorsára jutott. A másik listavezető, a poltári együttes Ajnácskőre látogatott, s a mezőköziekhez hasonlóan ők is vezetéshez jutottak, igaz, a második félidő közepén. De győzni ők sem tudtak, a mérkőzés hajrájában Triznya Csaba legalább az egy pontot megmentette a hazaiaknak. Mivel a harmadik helyen álló fehérkútiak (Príbelce) győzni tudtak Gyetván (pedig a hazaiak 2:1 arányban vezettek), így hármas holtverseny alakult ki az élen. A mezőköziek, a fehérkútiak és a poltáriak is 41-41 ponttal állnak, őket a 31-31 pontos ragyolci és selmecbányai együttes követi. A 28 pontos tótgyarmatiak felzárkóztak a hetedik helyre, az ajnácskőiek a 11. helyen állnak 15 ponttal, míg a tabellát továbbra is a tornaljaiak zárják 8  ponttal.
A 19. fordulóban regionális rangadókra kerül sor, április 30-án, vasárnap 16.00 órától a ragyolciak a tornaljaiakat, míg a tótgyarmatiak az ajnácskőieket fogadják.

Nem volt teljes a 18. forduló a VI. ligában, ahol a bajnokságot toronymagasan vezető losonctamásiak lukanényeiek elleni otthoni mérkőzését május utolsó napjára halasztották. Óváron hat, Bussán 11 gól született válaszgól nélkül, az előbbit a dacsólámiak (Dačov Lom), az utóbbit a hazai bussaiak bánták, ahol a felediek potyogtattak el 11 gólt. Egyik helyszínen sem volt egyensúlyban a két csapat, az óváriak hat találatán Kapa Sándor (3), Fehér Tibor (2) és Radoslav Máč osztozott, míg a felediek 11 gólját Uličný (4), Andráši (3), Szabó Tamás (2), Szkokan  és Kótai (1-1) szerezték. A hazaiak vergődésére és teljes széthullására alig 20 néző volt kíváncsi. Meglepetésre sima ipolynyéki győzelem született Nyustyán, ahol az ősszel a közönségének szebb perceket szerző észak-gömöri csapat már a 7. percben hátrányba került (Maszárik). A második félidő közepén Ohajda növelte a vendégek előnyét, majd Fehér adta meg a kegyelemdöfést a nyustyaiaknak az utolsó percekben. A forduló rangadóját Ipolybalogon rendezték, ahová a táblázat harmadik helyén álló csábiak látogattak. A mérkőzésre mintegy 300 néző volt kíváncsi, akik a 19. percben hazai gólnak örülhettek, Oláh Ádám vette be Bojtoš kapuját. A hazaiak azonban nem tudták megőrizni egygólos előnyüket, a a csábiak a 61. percben Balga szabadrúgásgóljával egyenlítettek, s elvitték az egy pontot Ipolybalogról. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hazaiak gólszerzője a 89. percben második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. A losonctamásiak – bár egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak –, eddig szerzett 48 pontjukkal magabiztosan vezetik a tabellát a 40 pontos óváriak előtt. A felediek 33 pontjukkal hosszú idő után ismét feljöttek a dobogóra, bár az egy ponttal mögöttük található csábiak egy meccsel kevesebbet játszottak. A 6-7. helyen tanyázik jelenleg a 29-29 pontos ipolybalogi és ipolynyéki csapat, a lukanényeiek 12 ponttal a 12. helyen állnak (rájuk szintén vár még egy mérkőzés), s a táblázatot továbbra is a bussaiak zárják két ponttal, s 15:109-es gólkülönbséggel.

A 19. fordulóban a lukanényeiek már április 29-én, szombaton 16.00 órától az alsósztregovaiakat fogadják, míg a listavezető losonctamásiak a tiszolciakat, másnap  a felediek a nyustyaiakat, az ipolynyékiek a nagyrőceieket, a csábiak a bussaiakat fogadják, míg az ipolybalogiak Dacsólámba, az óváriak pedig Bozitára (Buzitka) látogatnak.

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei