Felvidéki sikert hozott a PSL történetének első versenye


A rimaszombati erősember tarolt a Prémium Strongman League (PSL) kvalifikációs versenyén

Fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A Felvidékre került a Prémium Strongman League (PSL) kvalifikációs versenyének aranyérme, miután a rimaszombati erősember, Cimet Nagy István magabiztos előnnyel nyerni tudott Sárbogárdon. A dobogóra a brassói Alex Cristo és Brailából érkezett Paun Gabriel állhatott még fel. Utóbbi nagy csatában, pontegyenlőséggel, de több részsikerrel előzte a komáromi Kontás Csabát, aki a hétvége legjobb U105-ös versenyzője lett.

Elstartolt az új alapokra helyezett Prémium Strongman League első idénye. A magyar erősemberek korábbi elitversenyéből, a Prémium Ligából kialakult, közép-európai versenysorozat első állomása a sárbogárdi selejtező volt. A győzelmet végül magabiztos különbséggel, az öt versenyszámban elérhető maximális 70 pontból 63-at begyűjtve a kétszeres szlovákiai kamionhúzó-bajnok, Cimet Nagy István szerezte meg.

A 158 kilogrammos, 183 centis rimaszombati erősember hányatatott időszakot tudhat maga mögött, hiszen 2021-ben elszakadt a keresztszalagja, a sérülés miatt pedig több mint egy évet kényszerült kihagyni. Ezek után az új idényt nem is kezdhette volna jobban, mint a PSL-szezonra szinte biztos tagságok ígérő arannyal.

„Örülök nagyon, hogy itt lehettem. Kihoztam magamból a maximumot, nagy öröm, hogy nyerni tudtam egy ennyire jó mezőnyben, ilyen erős versenyzők között – kezdte értékelését Cimet Nagy a Prémium Médiának. – Nem gondoltam előzetesen, hogy ennyire jól mehet majd a kihagyásom után. Persze szerettem volna az első háromba kerülni, de kíváncsi is voltam, hogy megy majd. Szerencsére jól alakult, kedveztek is a versenyszámok, a nyomószámok és a hordópakolás ugyanis rendre jól szokott menni.”

Azonban nem is sportemberről lenne szó, ha nem talált volna a PSL-sorozat első bajnoka valami kivetnivalót a teljesítményében. Mint mondta, a gumiforgatás ugyanis mehetett volna sokkal jobban is számára. Ez a fajta megingás azonban nem került sokba számára: a második helyezett Alex Cristót 11 pontos fórral múlta felül, míg a dobogó harmadik fokát megszerző Paun Gabriel hátránya 15 pont volt a végelszámolásnál.

„Mik a tervek? Szeretnék minél több verseny végén aranyérmet a nyakamba! Jelen állás szerint a Prémium Strongman League-en lesz a fókusz, de mellette több szlovákiai versenyen is tervezek indulni, de többségében a PSL-fordulóival tervezek” – jelentette ki Cimet Nagy István a díjátadó után.

A sárbogárdi selejtező nemcsak a dobogósok számára volt jó élmény, az éremcsatában végül csak rosszabb részhelyezéseinek köszönhetően alulmaradó, a 4. helyet megszerző Kontás Csaba is elégedetten értékelt a fordulót követően. Főleg úgy, hogy a sárbogárdi mezőny legjobb U105-ös, azaz 105 kilogramm alatti versenysúllyal nevezett indulója volt.

„Nem is annyira a helyezés, mint inkább súly- és ismétlésszámok voltak az elképzelt tervem részei. A mezőny egy részét ismertem már korábbról, ez alapján úgy éreztem, harcban lehetek a kvalifikációs helyekért végig. Aztán megláttam a két Romániából érkezett srácot és kicsit elment a kedvem, mert sokkal nagyobbak voltak, mint a képek alapján sejtettem. Komoly mezőny volt, örülök, hogy a gumiforgatásban a legjobb voltam, nem vagyok csalódott amiatt, hogy jóval nagyobb versenysúlyú riválisokkal szemben ilyen nüánszokkal lecsúsztam a dobogóról. Sőt, úgy vagyok vele, ez félig-meddig egy harmadik hely” – jelentette ki az Ultimate Strongman U105-ös Európa-bajnokságra készülő, valamint súlycsoportjában új kőgolyópakoló világcsúcsra törő révkomáromi versenyző.   

„Terveinknek megfelelően alakult a PSL Válogató verseny! Bár a legfontosabb információkat még nem is mondtuk el a ligánkkal kapcsolatban, óriási az érdeklődés. A válogatóra is sokan neveztek, volt, aki 1200km távolságról érkezett! Az erőviszonyoknak megfelelő erősorrend alakult ki.

A tavalyi liga kvalifikált versenyzői, a meghívásra váró külföldi versenyzők, valamint a válogatóból többen alkotják majd a Premium Strongman Leaguet. Azok, akik nem kapnak meghívást a PSL-be, azok a PSL Hungary-ben kapnak versenylehetőséget, hiszen az ott jól teljesítők bármikor feljebb tudnak lépni a nemzetközi mezőnybe.”
– mondta el Botka István a liga főszervezője.

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei