Molnár Zsuzsanna éremért utazott Zágrábba


Bukarest után Zágrábból is érmet hozna a nagymegyeri birkózó

A sikerkovács Raisz Attila, az Eb-ezüstérmes Molnár Zsuzsanna és a szlovák női válogatott trénere, id. Gaál Attila (Fotók: Facebook)

Korábban kadettként kontinensbajnok lett, juniorként ezüstérmet szerzett, az U23-as korosztályban újfent a második helyen zárt a nemrégi Európa-bajnokságon a nagymegyeri birkózóklub kiválósága, Molnár Zsuzsanna.

A csallóközi sportoló a közelmúltban Bukarestben gyarapította éremgyűjteményét, a 68 kilós súlycsoportban három győztes párharc után a döntőig menetelt. A fináléban azonban már legyőzőre talált, a török Bas elleni csatában a rövidebbet húzta.

„Sok munka, lemondás előzte meg az újabb Európa-bajnoki dobogós helyezést. A román fővárosban előbb egy azeri ellenféllel mértem össze tudásomat. Nigar Mirzada nehéz ellenfélnek bizonyult, rendkívül erős alkattal rendelkezik. Korábban egy nemzetközi tornán már legyőztem őt, a duplázás is összejött. A folytatásban a lengyel Kozlowska sem okozott gondot. Egyébként mindkét ellenfelemet tussal vertem. Az elődöntőben az ukrán nemzetiségű, de magyar színekben versenyző Pok Karolina elleni meccsen pontozással diadalmaskodtam. A döntőben a török Nesrin Bassal meccseltem, aki két intés után 4:0 arányban nyerte az aranycsatát. Amikor visszapörgetem a finálé mozaikkockáit, azt kell, hogy mondjam: ellenfelem technikailag fölém kerekedett. A birkózóberkekben ablaknak titulált fogással is megpróbálkoztam, de ezúttal nem jött össze” – ecsetelte lapunknak az ezüsthöz vezető utat Molnár Zsuzsanna.

„Kedvező előjelnek számított, hogy védencem márciusban a Szófiában rendezett Dan Kolov-Nikola Petrov nemzetközi emlékversenyen bronzérmet szerzett. A viadal akár kisebbfajta világbajnokságnak is beillett. Ami a bukaresti szereplését illeti, elégedett voltam. Meccsről meccsre javult, jobban birkózott. A finálé eredményébe a török birkózódiplomácia erejét is belekalkuláltam. Alig kezdődött el párharc, máris megintették Zsuzsikát. Az ablak sikere pedig egy milliméteren múlott”
– ecsetelte lapunknak az újabb éremhez vezető utat a nagymegyeri ezüstérmes trénere, Raisz Attila, aki jó példával jár elöl: tavaly Plovdivban a veteránok mezőnyében világbajnoki címet szerzett.

Molnár Zsuzsanna közben már a következő nagy kihívásra, a felnőttek zágrábi Európa-bajnokságára készült, amelyen először szerdán lép szőnyegre. „Én minden megmérettetésen győzni akarok, a legfényesebb éremre hajtok. Ezúttal sem lesz másként” – bizakodott a folytatást illetően Molnár Zsuzsanna. „Minden benne van a pakliban. Akár már az első meccsen elszállhatnak az érmes remények, jobb esetben ismét a dobogón végezhet. Tanítványom nagy potenciállal rendelkezik. Ezt most Zágrábban, ősszel pedig a belgrádi világbajnokságon bizonyíthatja. Ez utóbbin már olimpiai kvótát is szerezhet. Ott akarunk lenni Párizsban” – fogalmazott a sikerkovács mester.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei