Felvidéki fiatalok a dobogón!


Újabb bajnoki címet szerzett a Seishin Karate Klub Lengyelországban

Pénteken reggel indult útnak Lengyelországba, Kobierzyce városába a Seishin Karate Klub különítménye 2 harcossal, akiket a szülők is elkísértek.

A versenyen hat ország (Lettország, Bulgária, Lengyelország, Ukrajna, Csehország és Szlovákia) 320 versenyzője vett részt. A mérlegelést és a regisztrációt követően bemelegítettek a versenyzők. Az ünnepélyes megnyitó után kezdődtek a küzdelmek.

Először Bíró Bendegúz lépett tatamira, aki 16-os tábláról indult, és az első lengyel ellenfelét két fejrúgással verte meg. Második ellenfele szintén lengyel srác volt, akit ugyancsak két fejrúgással múlt felül, így bejutott a legjobb négybe.

Később Sárai Csongor lépett tatamira, ő szintén lengyel ellenféllel küzdött. Az első két perc döntetlen volt, majd a hosszabbításban fejrúgással győzött. Ezt követően ismét Bendegúz következett, harmadszor is lengyel ellenfelét verte fejrúgással, így megérdemelten jutott be a döntőbe.

"A döntőben lengyel ellenféllel küzdött. A küzdelem kiegyenlített volt, de sajnos becsúszott egy fejrúgás, így Csongor lett a második. Bendegúz a döntőben cseh ellenféllel nézett szembe, akit bírói döntéssel vert meg, így megnyerte a kategóriáját"
- számolt be a részletekről a Seishin Karate Klub vezetője, Shihan Markovics János 5.danos mester.

Eredmények:

1. helyezett: Bíró Bendegúz - serdülő kategória +60kg (Dunaszerdahely)
2. helyezett: Sárai Csongor - ifi kategória -55kg (Keszegfalva)

"Köszönet Hupian Kristínának az edzői segítségért, és a szülőknek a támogatásért. Mindkét versenyző sokat fejlődött Horvátország óta, így várják a következő megmérettetést a Nyílt Szlovák Bajnokságot, ami Dunaszerdahelyen lesz május végén" - zárta Markovics János.

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei