Bénes örül, hogy végre "potyognak" a gólok


Interjú a másodosztályú Hamburg csallóközi labdarúgójával, aki komoly formába lendült az utóbbi időben

Bénes a hétvégén duplázott a Hannover ellen (Fotó: Twitter/ Hamburger SV)

Bénes László, a Bundesliga II-ben szereplő Hamburg labdarúgócsapatának doborgazi játékosa a szezonban 5 gólnál és 9 gólpassznál jár, a legutóbbi fordulóban duplázott.

Legutóbb azt mondta, szépen gyűlnek a gólpasszok, de több gólra vágyik. Az elmúlt két bajnokin háromszor is betalált a Hamburgban. Most már elégedettebb?

A statisztikák alapján eddig sem álltam rosszul, de most örülök, hogy végre potyognak a gólok és tudok segíteni a csapatnak. Már az előző szezonban is az volt a helyzet, hogy több gólpasszom volt, mint gólom. Eddig legfeljebb három gólt rúgtam egy szezon alatt, most ötnél járok, úgyhogy ez mindenképp pozitívum számomra. Hét fontos meccs vár még ránk a szezon végéig és remélem, így fog folytatódni a sorozatom.

Érzi a klub és az edző bizalmát? Rendszeresen játszik és tizenegyesekhez is ön állhat oda. A legutóbbi fordulóban, a Hannover elleni 6:1- es siker alkalmával gyönyörű gólt szerzett, ami önbizalomra vall...

Mindenképp fontos a bizalom, és itt, Hamburgban az első naptól kezdve azt érzem, hogy számítanak rám, hogy fontos ember vagyok a csapatban. Ez energiát ad és így élvezem a focit a pályán. Emellett ugyanúgy keményen kell küzdenem. Úgy érzem, az elmúlt néhány meccsen a szerencse is mellettem állt párszor, amikor a labda épp hozzám pattant, de ezért is ugyanúgy meg kell dolgozni. Jó úton haladunk a csapattal a feljutás felé. Volt három meccsünk, amikor nem sikerült nyernünk, ezért is esik nagyon jól a csapatnak, hogy egy 6:1-es sikerrel tértünk vissza a győztes útra.

Kreatív játékosként mekkora szabadságot kap Tim Walter vezetőedzőtől a pályán?

Nyilván megvannak a feladataim védekezésben és támadásban is. Mindig kielemezzük az adott ellenfelet és megvizsgáljuk, hogy támadásban hol nyílnak területek, hova mozogjak, illetve hogy labdavesztés után hogyan reagáljak. Technikás játékosként fel tudom ismerni a helyzeteket a meccsen, ott meg tudom mutatni a kreativitásomat.

A Bundesliga II második helyén áll a Hamburg, öt ponttal az éllovas Darmstadt mögött, két ponttal a harmadik, osztályozós helyen álló Heidenheim előtt. Meglesz a feljutás?

Nem lehetünk elégedettek azzal, hogy most nyertünk. Ahhoz, hogy feljussunk, mindig győznünk kell. Fontos meccsek várnak ránk, például jövő héten jön a St. Pauli elleni derbi, ami a szurkolók számára is különösen fontos, én is nagyon várom. Egyébként nem foglalkozunk a riválisokkal, nem figyelünk a Darmstadtra sem. Az a fontos, hogy mi nyerjük a meccseket és akkor nem kell sem előre, sem hátra tekintgetni.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei