Beke Ádám a Slovánban képzeli a jövőjét


Interjú a A gútai származású Beke Ádámmal, aki továbbras is maradna a Slovannál

Kétszer fért oda a nagycsapat kispadjára Tipos extraligás meccsen, az I. ligás Slovan B kapuját pedig 9 alkalommal védte. A gútai származású Beke Ádámmal, a pozsonyi hokiklub 20 éves kapusával a 2022/2023-as idényéről beszélgettünk.

Beke Ádám számára nem kezdődött jól a szezon, még a nyári felkészülés előtt kiment a bokája és eltörött egy csontja is. Így aztán hosszú rehabilitációval rajtolt a fiatal kapus szezonja. „Decemberre tudtam olyan állapotba kerülni, hogy rendesen védhessek bajnokikon. A klubban siettettek, éreztem, hogy még nem vagyok olyan gyors a kapuban, mint régen, de muszáj volt védenem. Ehhez képest meg lehetek elégedve, mert alapból nagyon nehéz visszajutni a csapatba, első számú kapussá válni, ami a fő célom” – mondta az Új Szónak Beke.

A Slovannál a nagycsapat és a „fakó” kapusaival is Peter Skrabelj foglalkozik, de utóbbinál elsősorban a vezetőedző, Ján Lipiansky határozza meg, ki áll a kapuba. Ő pedig a jóval idősebb, 29 éves Samuel Barošnak adta a legtöbb lehetőséget. Mögötte azonban – még sérülése dacára is – Beke Ádám volt a második legtöbbet foglalkoztatott kapus, pedig elég sok vetélytársa van a poszton: Richard Noskovič, Alexandr Marossy és Gadzsijev Sikabutgyin, sőt, néhány meccsre az A csapatnál stabil kispados Samuel Hlavaj is a „Kékszárnyaknál” (Modré krídla) védett.

„Nincs köztünk igazi barátság, de arról sincs szó, hogy nem beszélnénk egymással. Mindenki, így én is az akartam lenni, aki mindig a kapuban van. Természetes, hogy mindenki meg akarja magát mutatni – jegyezte meg Beke, akinek erre a 46 meccses alapszakaszban 8-szor adódott esélye, a homonnaiak elleni vesztes playoff-negyeddöntős sorozatban pedig egyszer. – A vágbeszterceiek ellen sikerült kapott gól nélkül lehoznom a meccset. Akkor Lipiansky azt mondta, az összes Slovan-kapus közül az volt az idénybeli legjobb teljesítmény, egyetlen korong sem jött ki rólam, és jó passzaim is voltak. Nagyon örültem, hogy bekerültem a forduló válogatottjába is. Csak Baroš mögött elég kevés lehetőséget kaptam a folytatásban.”

Hogy ez milyen mértékben változhat a következő idényben, egyelőre bizonytalan. A playoffbeli búcsú után még nem volt edzése a Slovan B-nek – de magában az egész klubban sok a kérdőjel, mivel a címvédő korai Tipsport extraligás búcsúja (1:4 a nagymihályiak ellen a nyolc között) vélhetően komoly változásokat von maga után a csapat(ok) háza táján. „A következő napokban kell jelentkeznem a vezetőknél. A Slovannál lényegében a legmagasabb szinten van a háttér, ha számítanának rám, szívesen maradnék, nem gondolkozok igazán más hazai klubban. Ha váltanék, esetleg a külföld jöhetne szóba – tette hozzá Beke, akitől zárásként azért kértünk egy tippet az extraliga bajnokára. – Szerintem a kassaiak lesznek azok. Az egyik kapusuk, Jaroslav Janus az idény elején még velünk edzett, drukkolok neki.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei