Losoncon kezdtek a füleki erőemelők


Az FTC Fülek erőemelő szakosztálya április elején Losoncon nyitotta meg a tavaszi szezont

Fotó: Sajko Ferenc

A Szlovák és Cseh fekvenyomó és felhúzó bajnokságon a fülekiek nyolc versenyzővel vettek részt, többen közülük érmekkel tértek haza.

Sajko Ferenc edző az Új Szónak elmondta, három aranyat és öt ezüstérmet nyertek, illetve több rekordot is felállítottak.

“Berki Miroslav ifjúsági kategóriában abszolút első helyet harcolt ki fekvenyomásban 105 kg-os teljesítménnyel 57 kg testsúllyal, ami egyben az új szlovák nemzeti rekord. Szintén új szlovák nemzeti rekorddal lett Szlovák és Cseh bajnok Berta Tibor 112,5kg-os teljesítménnyel a 67,5 kg-os súlycsoportban. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, figyelembe véve azt is, hogy a versenyzőim közül többen újak a csapatban” – mondta az edző.

Horváth Dávid, Záslav Dominik, Csík Nikolas, Bošňák Gabriel és Sajko Ferenc felhúzásban ezüstérmet szereztek. Horváth 210 kg-mal megdöntötte az országos csúcsot, akárcsak Záslav Dominik 180 kg-mal. A 41 szakosztály közül a fülekiek összesítésben a hatodik helyet szerezték meg.

“Most a májusi kassai szlovák AWPC/WUAP erőemelő bajnokságra készülünk, ahonnan remélem, ismét szép sikerekkel térünk haza” – zárta Sajko Ferenc.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei