Gabri Lóránt csúcsformában


A Nagykaposi Futóklub tagja két maratont készül lefutni három hét leforgása alatt

Gabri Lóránt évek óta rendíthetetlen erőbedobással fut. Egyre jobb eredményeket ér el, már a hosszabb távok sem okoznak neki gondot, mindazonáltal folyamatos kihívásokat keres.

A Nagykaposi Futóklub tagja ezúttal április 8-án, szombaton Kassán (Furčiansky maraton, rajt, 10.00), április 22-én pedig a Miskolc–Kassa ultramaratonon áll a rajtvonal mögé. Tavaly az előbb említett versenyt 3:33:53-as időeredménnyel fejezte be, ami eddig a második legjobb teljesítménye a maratoni távon. 41 versenyző közül a 12. helyen ért célba, kategóriájában, 30 év felett 7. lett.

„Szeretem a furcsai lakótelepen megrendezett maratont, annak ellenére, hogy rendszerint kevés futó vesz rajta részt, mégis egy nagyon jó hangulatú versenynek tartom. A pályán található emelkedő nem vészes, nem mellesleg, ezt még a szép természeti környezet is segít leküzdeni. Nem helyezek magamra nyomást. Megelégszem azzal, ha 4 órán belül célba érek. A mostani furcsai maratont egyúttal felkészülésnek is szánom a Miskolc–Kassa ultramaratonra” – nyilatkozta az Új Szónak Gabri.

Az utóbbi megmérettetésen harmadszor indul el. A Marathon Club Miskolc által 5. alkalommal sorra kerülő versenyen a tavalyihoz képest megfordították az útirányt, a futók ezúttal Miskolcról rajtolnak (6.00, Városháza tér). Gabri 2022-ben 26 vetélytársa közül hetedikként zárt (12:32:19), viszont a férfiak rangsorában 6. lett. És mivel mindkét nemnél az első hatot díjazták, így Miskolcon a városháza előtti emelvényen vele neki is gratulált a polgármester.

„Életem legszebb pillanatai voltak ezek – mondta a leginkább hosszabb távokat kedvelő versenyző. – Nem leszek most sem szigorú önmagamhoz, nem tűzök ki nagy célt magam elé az időeredmény és a helyezés terén. A legfontosabb, hogy ne sérüljek meg s, hogy a 15 órás időlimiten belül lefussam a 116,9 kilométeres távot.”

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei