Kitűnő eredménnyel zártak a csábi sakkozók


A Csábi Sakk-klub a negyedik helyen zárta a pontvadászatot a sakkozók Extraligájában

A csábiak egyik legjobbja, Hujbert Flórián (zöldben)

2023. április 2-án értek véget Szlovákia legmagasabb osztályú bajnokságának, a sakkozók Extraligájának a küzdelmei. A Csábi Sakk-klub a negyedik helyen zárta a pontvadászatot.

"Az aktuális szezon utolsó hazai extraligás mérkőzésén kiválóan teljesítettünk. Homonna csapata ellen győztünk! A győzelemmel megerősítettük helyünket a táblázat első felében, s továbbra is a dobogós helyezésért küzdöttünk. Április első hétvégéjét Pöstyénben töltöttük, ahol az Extraliga utolsó három fordulója került megrendezésre. A bellegszencsei ŠK Aquamarin Podhájska csapatát legyőztük, Dunaszerdahely legjobbai ellen azonban vereséget szenvedtünk. Az utolsó fordulóban Komárom ellen győztünk és a kitűnő 4. helyen zártuk az Extraliga 2022/2023-as idényét”
– foglalták össze a Csábi Sakk-klub tagjai, majd így folytatták: „A játékosoknak köszönjük a professzionális hozzáállást és köszönjük a szponzorok és szurkolók támogatását!”

A Csábi Sakk-klub 1998-ban szerveződött újra; azóta is lendületben van. A 2012/2013-as idényben megnyerték a 3. ligát, ekkor kezdődött a nagy menetelés, egészen az Extraligáig. A 2016/2017-es idényben a 2. ligát, majd 2019/2020-ban az 1. ligát is megnyerték, jelenleg pedig a második idényüket töltik az Extraligában.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei