Bénes László megszerezte harmadik gólját Hamburgban


A HSV csallóközi játékosa Bénes László gólt is szerzett és továbbra is harcban állnak a feljutásért

A Bundesliga másodosztályában szereplő Hamburg SV idegenben lépett pályára a Düsseldorf otthonában. A feljutásért harcban lévő HSV kezdőjében a doborgazi Bénes László is helyet kapott. A vendég hamburgiak előtt már az ötödik percben komoly gólszerzési esély kínálkozott, miután büntetőhöz jutottak a vendégek. A megítélt tizenegyest pedig a HSV szlovák válogatott játékosa Bénes László próbálta gólra váltani, a csallóközi futballista büntetőjét azonban kivédte a kapus, viszont a kipattanó éppen Bénes elé pattant és végül a hálóba lőtt a doborgazi futballista. Bénes harmadik gólját szerezte az idei szezonban.

A folytatásban a Düsseldorf hét perc leforgása alatt fordított, előbb a 21. percben Kownacki egyenlített, majd hét perccel később Klaus a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. Az első félidőben újabb gólt nem született, így a hazaiak 2-1-es vezetésével zárult az első félidő.

Fordulást követően hiába birtokolta többet a labdát a HSV, a hazaiak több kapuralövéssel próbálkoztak. A vendégek felvidéki játékosa Bénes László a 61. percben hagyta el a pályát. Negyedórával a vége előtt a hamburgiak kiegyenlítettek Klarer öngóljával. Az utolsó tíz percre a HSV magyar válogatott támadója Németh András is beállt, de az eredményen már ő sem tudott változtatni. A döntetlennel Bénesék maradtak a tabella harmadik helyén, ami jelenleg osztályozót érne a Hamburgnak és hátrányuk öt pont az éllovas Darmstadt mögött.

Német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), másodosztály, 26. forduló:

Fortuna Düsseldorf - Hamburg SV 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Kownacki (21.), Klaus (28.) ill. Bénes (5.), Klarer (75., öngól)

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei