Minden adott a látványos támadófocihoz a MOL Arénában


A válogatott szünet után a hétvégén folytatódik a Fortuna Liga rájátszása, amelyben a DAC a Žilina együttesét fogadja

A DAC a Spartak Trnava elleni 3:1-es győzelemmel vonult a válogatott szünetre, győzelmi sorozata így már öt meccset számlál, és már 17 mérkőzés óta nem talált legyőzőre a bajnokságban. Előnye a második Slovannal szemben négy pont, ami kényelmesnek mondható, de még nyolc forduló van hátra a rájátszásból, így szó sincs róla, hogy a sárga-kékek kényelmesen hátradőlhetnének. Ahogy azt mondani szokták, a rájátszásban már minden meccs amolyan kisebb döntőnek számít, és ez a hétvégi Žilina elleni összecsapásról is elmondható.

Bár jól kezdték az alapszakaszt a sosonok, az első öt bajnokijukon veretlenek maradtak, de aztán fokozatosan elkezdtek ingadozó teljesítményt nyújtani, és kikaptak többek közt a három újonctól, valamint az aranyosmarótiaktól és a nagymihályiaktól is. Mindez azt eredményezte, hogy az utolsó fordulóig izgulniuk kellett, hogy a felsőházban kezdhetik-e meg a rájátszást. Jaroslav Hynek védencei végül minimális különbséggel, de behúzták a győzelmet a sereghajtó Liptovský Mikuláš vendégeként, így bekerültek az első hatosba. Ott viszont alaposan belelendültek: előbb a Slovan otthonában tudtak győzni, majd hazai pályán egy tíz gólt hozó összecsapáson fektették két vállra a besztercebányaiakat. A zsolnaiak csapata fiatal hazai tehetségekre épül: a 20 éves Adrián Kaprálik a besztercebányaiak ellen 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett, összességében pedig 7 találatnál és 2 asszisztnál tart az idényben. A 24 éves Dávid Ďuriš mérlege idén 6+1, a 19 éves Timotej Jamboré pedig 5+3. Ősszel a 21 éves Patrik Myslovič 4 gólt és 3 gólpasszt focizott össze, tőle viszont most nem kell tartaniuk a sárga kékeknek, ugyanis a tavaszt a skót Aberdeennél tölti.

Ami a DAC és a Žilina egymás elleni összecsapásait illeti: korábban a sárga-kékek 12 bajnokin át tartó veretlenségi szériát húztak soros ellenfelükkel szemben, ami 2020-ban egy idegenbeli 1:4-gyel megszakadt. Viszont a sosonok azóta sem tudták megismételni a bravúrt. Az azóta lejátszott kilenc összecsapásuk négyszer végződött döntetlennel, ötször pedig a sárga-kékek jöttek ki belőlük győztesen. A két csapat rendre jó iramú, látványos támadófocit hozó mérkőzéseket játszik egymással. Így volt ez legutóbb is, tavaly októberben, a MOL Arénában. A vendégek Kaprálik találatával kerültek előnybe negyedórányi játék után, de még az első félidőben Nebyla és Veselovský három perc alatt fordított. Közvetlenül a fordulás után Jambor még egyenlíteni tudott, de aztán a hazaiak részéről nem volt megállás: Krstović egyszer, Szánthó pedig kétszer volt eredményes, a DAC pedig 5:2-re megnyerte a mérkőzést.

A dunaszerdahelyiek remek formában vonultak válogatott szünetre, és ezt néhány játékosnak a nemzeti csapatba is sikerült átmentenie. Krstović és Veselovský is győztes gólt szerzett, Kalmár pedig gólpasszt jegyzett az észtek ellen. Ha a sárga-kékek hétvégén ott folytatják, ahol abbahagyták, valamint a zsolnaiak is hozzák fiatalos harciasságukat, akkor vasárnap egy rendkívül izgalmas összecsapásnak lehet szemtanúja a MOL Aréna közönsége.

A DAC után most másik fő riválisával, a Slovannal mérkőzik meg a Spartak Trnava, amely visszavágna az alapszakasz utolsó fordulójában elszenvedett 1:4-ért. Bár a nagyszombatiak már valószínűleg nem szólnak bele a bajnoki címért folyó harcba (11 pont a hátrányuk a DAC-cal szemben), de kétségtelen, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak. A Slovan búcsúzni kényszerült az EKL nyolcaddöntőjében, ami a DAC számára sem túl jó hír, hiszen Vladimír Weiss és csapata így minden erejével a bajnokságra összpontosíthat. A pozsonyiak hátránya négy pont a listavezetővel szemben, ha tartani akarják a lépést, mindenképp hozniuk kell a hétvégi rangadót.

A Banská Bystrica a rájátszás első két fordulójában két gólt lőtt a DAC-nak, négyet pedig a Žilinának, mégsem tudott nyerni. Most a másik újonc, a Podbrezová ellen javíthat.

Az alsóházban a Ružomberok kényelmes, kilencpontos előnnyel áll az élen, és ha hétvégén közvetlen üldözője, a Michalovce otthonában is győzni tud, még tovább betonozhatja éllovas pozícióját. A Skalica legutóbbi két bajnokiját úgy nyerte meg, hogy még gólt sem kapott, most ugyanezt ismételné meg a kilenc mérkőzés óta nyeretlen ViOn ellen. A Trenčín is menekülne az osztályozós helyről, ehhez viszont nyernie kell a sereghajtó Liptovský Mikuláš otthonában.


A rájátszás 3. fordulójának műsora:

Felsőház:

Április 1. (szombat)

MFK Dukla Banská Bystrica – FK Železiarne Podbrezová (18:00)

Április 2. (vasárnap)

FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava (17:30)
FC DAC 1904 – MŠK Žilina (19:30)

Alsóház:

Április 1. (szombat)

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok (15:00)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – AS Trenčín (18:00)

forrás: parameter.sk


A rovat legfrissebb hírei