Nem sikerült a feljutás a nagykaposi sakkozóknak


A harmadik helyen zártak a nagykaposiak

A III. liga D3-as csoportjában a mindent eldöntő utolsó fordulóban, hazai környezetben maradt alul a nagykaposi Energetik sakkcsapata a listavezető DPMK Košice/Moldava együttesével szemben 2:6 arányban.

Az elmúlt kiíráshoz hasonlóan ismét az utolsó fordulóra maradt a döntés arról, hogy az új bajnoki szezonban II. ligás lesz-e az Ung-vidéki alakulat. Vereségével azonban csak a harmadik helyen zárta az évadot.

„Csak győzelem esetén végezhettünk volna a tabella élén, de az utolsó fordulóban aratott győzelmével az  I. ŠK Košice B is megelőzött minket – nyilatkozta lapunknak Papp László,  a Nagykaposi Sakk-klub elnöke. – Az első játszmákban még tudtuk tartani a lépést, azonban az utolsó hármat simán elveszítettük. Esélyünk a feljutásra talán akkor lett volna, ha meghatározó játékosaink rendszeresen rendelkezésünkre állnak, gondolok itt elsősorban Tóbiás Gergőre vagy Végső Zsoltra. Tudom, nekik is megvan a saját elfoglaltságuk: munkahely, iskola satöbbi. Ki kell emelnem azonban Paluch Lászlót, aki minden mérkőzését megnyerte a bajnokság folyamán, és végig jó formában játszott Tóbiás Győző is. A két ukrán légiós, Bemak Mihail és Vorovics Arkagyij közül az utóbbi teljesítményével vagyyok inkább elégedett. Ami őket illeti, remélem, hogy a következő szezonban már gyakrabban számíthatok rájuk. Azt hiszem, az időnként felmerülő nehézségek ellenére elégedettek lehetünk, hiszen a kitűzött célt, a dobogót végül is sikerült elérnünk” – értékelte a szezon Papp László.

A nagykaposiak öt győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel fejezték be idei szereplésüket. A II. liga D csoportjától a 2019/2020-as bajnoki idényben búcsúztak, azóta kétszer szoros versenyben maradtak le a feljutástól. Harmadszorra talán sikerülni fog.

3. LIGA D3, 9. (utolsó) forduló:


Veľké Kapušany–DPMK Košice/Moldava 2:6, nagykaposi pontszerzők: Paluch László 1, Arkagyij Vorovics, Tóbiás Győző 0,5-0,5.
A végeredmény: 1. DPMK Košice/Moldava 21, 2. I. ŠK Košice B 18, 3. Veľké Kapušany 16.

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei