Akik számára a sport több mint egyszerű mozgás…


Gúta legeredményesebb sportolóit köszöntötték pénteken egy ünnepi gálaműsor keretében.

A helyi önkormányzat mellett működő sport- és ifjúságnevelési bizottság elismerésben részesítette a legkiemelkedőbb sportolókat és csapatokat az elért eredmények alapján.

Gőgh Péter, a sportbizottság elnöke elmondta, a korlátozások mély nyomot hagytak a sportéletben, arra azonban megtanított bennünket, hogy az egészség a legfontosabb a világon. "Ehhez a mozgás, az egészséges táplálkozás és a sport az egyetlen megoldás. Az új városvezetés és az önkormányzat új lendületet hozott a város életébe, ezáltal a sportéletbe is. A sportbizottság új tagokkal bővült, akik a régi tagok tapasztalatával együtt fogják segíteni a gútai sport fejlődését. Ezúton is köszönöm nekik és mindenkinek, aki segített ezt a gálát megszervezni" – fogalmazott, hozzátéve, nagyon nehéz volt dönteni a helyezések között, mert sok ügyes és tehetséges sportolóval büszkélkedhetnek.

"Ezek a díjak legyenek ösztönző hatással és segítsenek sportolóinknak elérni a kitűzött célokat. A sportbizottság álma, hogy egyszer egy gútai olimpikont köszönthessünk itt, csak rajtatok múlik, kedves sportolók, hajrá Gúta!" – ösztönözte a sportolókat.

Halász Béla polgármester kiemelte, azokat a sportolókat ünneplik, akik számára a sport több mint egyszerű mozgás. "Alázatra nevelő, közösséget és jellemet formáló, egészséget megőrző tevékenység, amit olyan magas szinten művelnek, hogy az eredményeikkel rászolgálnak az elismerésre és a tiszteletre" – hangsúlyozta, majd arról beszélt, milyen áldozatot hoznak azok a fiatalok, akik a számítógépes játékoknak hátat fordítva a valódi sportot választják, vagy azok a felnőttek, akik egy fárasztó munkanap után a jól megérdemelt pihenés helyett még órákat töltenek a sportpályákon, az edzőtermekben vagy a szabadban mozgással.

"Azt hiszem, hogy ezek a sportolók alapvetően önmaguknak akarnak bizonyítani és saját örömükre sportolnak. Az, hogy ma itt állhatnak a színpadon, annak a bizonyítéka, hogy akkor is a tudásuk, képességeik és erőfeszítésük maximumát adják, amikor a teljesítményüknek van itt az ideje, vagy éppen nem figyeli őket senki. Számukra maga a sporttevékenység adja az örömforrást, a jutalmat. A sport tanít, ügyesebbé és bölcsebbé tesz. De sportsiker csak akkor érhető el, ha az egyén szeretné is kamatoztatni a képességeit és hajlandó elvégezni a sikerhez szükséges pluszmunkát" – húzta alá, majd emlékeztetett, komolyabb eredmény eléréséhez mindenekelőtt kell egy cél, amiért a sportoló elhivatottan és alázattal tud küzdeni.

"Kell az elhivatott, eredményeire büszke, hiányosságait kijavítani akaró és tudó lelkes sportoló. Legyen meg ez a lelkesedés, ez a tűz bennetek a továbbiakban is, szívvel-lélekkel harcoljatok a céljaitokért, nagyon sok sikert kívánok mindehhez" – zárta.

A legeredményesebb gútai sportolók:

15 év alatti egyéni sportolók:

Bronz sáv: Rehák Bence ( FK U13 Gúta), Döme Attila (Gútai Birkózóklub), Szórádi Filip (Judo Klub Gúta)

Ezüst sáv: Hupian Tünde Zoé (Taiyo Karate Klub), Szuri Mátyás (Judo Klub Gúta), Szabó Dóra (HŠK-74 gútai kézilabdaklub), Zakály Rebeka (Gútai Teremkerékpárklub)

Arany sáv: Kovács Áron (FK U15 Gúta), Domján Panka Kata (Taiyo Karate Klub), Slatina Ivan (Gútai Birkózóklub), Richter Bíborka (Judo Klub Gúta)

15 év feletti egyéni sportolók:

Bronz sáv: Szabó Ferenc (FK Gúta), Terényi Ildikó (X-Shot Gúta sportlövészet), Czirák Dóra (HŠK-74 gútai kézilabdaklub), Szépe Natália (Gútai Teremkerékpárklub)

Ezüst sáv: Rigó Rebecca (Taiyo Karate Klub), Tánczos Márton (Judo Klub Gúta), Illés Dániel (FK Gúta), Lakatos Patrik (Gútai Birkózóklub)

Arany sáv: Utto Anton (X-Shot Gúta sportlövészet), Varga Tünde (Taiyo Karate Klub), Bakos Virág Orsolya (Judo Klub Gúta), Kiss Laura (HŠK-74 gútai kézilabdaklub)

Csapatok:

1. Gútai Futballklub – U15-ös serdülők (Györe Ádám, Varga Patrik, Kürti Kristóf, Uhrin István, Bihari Viktor, Bartanusz Dávid, Ollé Roland, Kovács Áron, Nagy Péter, Varga Ádám, Kertai Alex Krisztián, Melecski Zoltán Levente, Seregül Viktor, Lakatos Krisztián, Kucsora Krisztián, Langschadl Illés, edző: Máté Zsolt)

2. HŠK-74 gútai kézilabdaklub – serdülők: Kiss Laura, Keszegh Kyra, Helcová Lucia, Marosi Kinga, Árgyusi Fanni, Kiss Réka, Nagy Dóra, Laky Nikola, Lakatos Tímea, Marosi Petra, Nagy Rebeka, Egri Nikoleta, Vu The Lucia, Czirák Dóra, Gogola Zala, Kóšová Viktória, edző: Zolnai Miroslav)

3. Gútai Teremkerékpárklub – páros kerékpár (Kulich Eszter, Rákócza Dóra, edző: Hajdú Andrea)

A különdíjakkal olyan tehetséges sportolókat értékelt a bizottság, akik nem gútai klubok színeiben versenyeznek, valamilyen okból kifolyólag átigazoltak, vagy olyan sportágat választottak, amelyeknek a városban nincs klubja: Žibrita Rebeka (atlétika), Tóth Nikolett (kézilabda), Beke Ádám (jégkorong), Tóth Enikő (súlyemelés), Mihalics Attila (vízilabda), Boros Levente (futball – DAC U15), Rajtár János (sportlövészet)

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei