Továbbra is pont nélkül


Három meccsen immár szerzett pont nélkül rimaszombatiak, fülekiek és losonciak

Amíg az Európa-bajnoki selejtezők miatt a legfelsőbb ligában szünetelt a bajnokság, a III. ligában folytatódott, sőt elkezdődött a tavaszi idény a még alacsonyabb osztályokban is. A III. ligában megtörtént az, amire még a legpesszimistábbak sem számítottak, három csapatunk pont nélkül zárta a 19. fordulót.

Emlékeznek még rá? A tavaszi első fordulóban három csapatunk (Fülek, Rimaszombat, Losonc) hat pontot szerzett a III. ligában, egy héttel később már csak kettőt, míg a múlt héten egyet. A mélyrepülés sajnos folytatódott, a hétvégén nemhogy pontot nem szereztek, de még gólt sem rúgtak.

Pedig a rimaszombatiak ((Gregor–Mrva, Petrán, Malý–Juhász (80. Gembický), Luterán, Ibos, Ľupták, Šefčík (71. Oláh)–Kelemen, Vujošević)) végre odahaza játszottak.

Ellenfelük a táblázaton mögöttük lihegő veszelei (Oravské Veselé) csapat volt, amely tavasszal már megmérkőzött a fülekiekkel és a losonciakkal is.

Előbbitől a nyitófordulóban kikapott 3:2 arányban idegenben, utóbbit viszont odahaza 2:0 arányban legyőzte.

A liptószentmiklósiak fiókcsapata ősszel 3:1 arányban legyőzte a batyiakat, így volt ok a visszavágásra. Bari Jenőnek ezúttal öt rózsahegyi játékos (Mrva, Malý, Kelemen, Luterán és Šefčík) is a rendelkezésére állt, de velük sem ment a játék, sőt a 81. percben Kelemen második sárga lapja után a kiállítás sorsára jutott. A rimaszombatiakat egyébként nem nagyon izgatta a mérkőzés (alig százötvenen ültek a nézőtéren), vigyázó szemüket a Téli Stadionra vetették, ahol a jégkorong II. liga döntőjének második mérkőzése zajlott.

A hazai HKM immár másodszor próbálja meg kiharcolni az I. ligába való feljutást.

Tavaly a terebesiek (Trebišov) ellen nem sikerült, az idén a gyetvaiak ellen az első két hazai mérkőzés után az állás 1:1. Nos, akik a mérkőzés lefújása előtt pár perccel hazaindultak vagy átvonultak a Téli Stadionba, azok már nem láthatták a kegyelemdöfést, a vendégek játékosa, Jurky bevette Gregor Krisztián kapuját. Ezzel a vereséggel a rimaszombatiak helyet cseréltek a táblázaton a veszeleikkel, s a nemrég még bajnoki címről álmodozó batyiak már csak a hatodik helyen állnak.

A losonciak (Lenčo–Lichý, Kotora, Fabian, Suja, Illés, Gazdag, Püšpöky, Tóth, Daško, Michal Sučák (86. Budáč) a gyenge idénykezdet után a második helyen álló héthársiakat (Lipany) fogadták, akik az előző fordulóban az utolsó percben bekapott gól miatt Füleken hagytak két pontot. Ezúttal azonban már semmit sem bíztak az utolsó percre, s az első félidő végén pár perc alatt két gyors gólt rúgtak, s így a losonciak 2:0 arányban kikaptak a forduló után már listavezető héthársiaktól. Ahogy Rimaszombatban, Losoncon is a 81. percben fogyatkozott meg a hazai csapat, második sárga lapja után Gazdag volt kénytelen elhagyni idő előtt a pályát.

Vízteleki János csapata már csak a 13. helyen szerénykedik, s immár csak négy pont választja el a kiesőhelytől. A fülekiek Námesztóra (Námestovo) látogattak, ahol égető szükségük lett volna az újabb pontokra, de a hazaiak már a 17. percben jelezték, fölösleges a pontszerzésről álmodniuk Miroslav Kéry védenceinek, s ezt a második félidő közepén újabb góllal meg is erősítették.  Így maradt a 2:0 oda, s a fülekiek bennmaradási álma újabb méretes pofont kapott.

A nógrádiak becsületét ezúttal is a kálnóiak mentették meg, akik odahaza 1:1 arányú döntetlent értek el az élmezőnybe tartozó bártfaiakkal szemben, s lassan, de biztosan araszolgatnak felfelé a táblázaton.

Mivel az éllovas iglóiak csak egy pontot szereztek Szinán (Snina), a tabella élén változás történt, az eddig 45 pontot szerző héthársiak átvették a vezetést a 43 pontos iglóiak és a 36 pontos varannóiak (Vranov nad Topľou) előtt. A rimaszombatiak 30 ponttal már csak a hatodik helyen állnak, a losonciak 17 ponttal a tizenharmadik helyen szerénykednek, míg a fülekiek eddig szerzett 11 pontjukkal továbbra is az utolsó, 16. helyen állnak.

A 20. fordulóban a rimaszombatiak már április elsején, szombaton a listavezető héthársiakhoz utaznak, míg másnap 15.30 órától Füleken nógrádi derbire kerül sor, a hazaiak a losonciakat látják vendégül.  

Sajnos, túl sok örömre az V. ligában sem volt okuk a régió szurkolóinak, az ajnácskőiek, a tornaljaiak és a tótgyarmatiak is vereséggel kezdték a tavaszt. Ez utóbbiak eredményében legfeljebb annyi örömünk lehetett, hogy a tótgyarmatiak legyőzője a ragyolci csapat volt.  A ladomérmindszentiek (Ladomerská Vieska) csak 11 percnyi kétséget hagytak afelől, hogy ők a jobb csapat, s a 68. percben már 4:0 arányban vezettek Ajnácskőn. Molnár Tamás a 85. percben szépített ugyan, de a kiesés ellen küzdő hazai csapat rosszabbul nem is indíthatta volna a tavaszt.

A tornaljaiak is ott folytatták, ahol ősszel abbahagyták, az újonc nagykürtösiektől kaptak ki 2:0 arányban.

A hazaiak mindkét gólját Zöllei szerezte. Csapataink közül az ősszel legeredményesebben teljesítő tótgyarmatiak a szintén kellemesen teljesítő újonc ragyolciakat fogadták.

A vendégek a 12. percben Horváth Gábor góljával szereztek vezetést, amit a hazaiak négy perc múlva Tóth Benjámin találatával ki is egyenlítettek. A 28. percben a vezetést is megszerezhették volna, de Vandernyik Szabolcs tizenegyest hibázott.  A mérkőzés végül a a 63. percben dőlt el, amikor a vendégek is tizenegyeshez jutottak, amit Vandernyikkel ellentétben Lipták érvényesített. Mivel a listavezető fehérkútiak (Príbelce) Selmecbányán vereséggel kezdték a tavaszt, a poltáriak a gyetvai győzelmükkel felzárkóztak mögéjük, s a 32 pontos fehérkútiak előnye immáron csak egy pont. A ragyolciak győzelmükkel, s jobb gólarányuknak köszönhetően beérték, sőt meg is előzték a szintén 22 pontos tótgyarmatiakat, s már a hatodik helyen állnak. A táblázatot továbbra is a 8 pontos ajnácskőiek és a 7 pontos tornaljaiak zárják.
A 15. fordulóban az ajnácskőiek már április elsején,  szombaton pályára lépnek, mégpedig a selmecbányaiak otthonában. Másnap tótgyarmatiak a málnapatakiakhoz (Málinec) utaznak, míg a ragyolciak 15.30 órától a zólyomlipcseieket (Slovenská Lupča), míg a tornaljaiak a ladomérmindszentieket fogadják.

A VI. liga tavaszi küzdelmei a listavezető losonctamásiak pályáján indult, ahol a hazaiak a feledieket fogadták. A hazaiak az első félidőben kétgólos vezetésre tettek szert, s bár a második félidő elején Kótai gólja megcsillantotta a vendégek előtt a reményt, a hazaiak harmadik góljukkal bebiztosították a győzelmüket (3:1). Az óváriak sima, 3:0 arányú győzelmet arattak a nagyrőceiek ellen, az ipolybalogiak viszont nem bírtak a nyustyaiakkal (1:1).

Némi meglepetésre az újonc alsósztregovaiak odahaza 1:0 arányban legyőzték az ipolynyékieket, míg ugyanez a bravúr nem sikerült a lukanényeieknek, akik 1:0 arányban kikaptak a vendég csábiaktól.

Ahogy a bussaiak sem sok vizet zavartak Tiszolcon (0:4). A táblázatot 39 ponttal továbbra is a 39 pontos losonctamásiak vezetik a 32 pontos óváriak és a 30 pontos csábiak előtt. Őket az ipolybalogiak követik 26 ponttal, míg a felediek 24 ponttal a hatodikok, az ipolynyékiek 21 ponttal a hetedikek.

A tabellát a nényeiek és a bussaiak zárják 7, illetve 2 ponttal.

A 15. fordulót már szombaton a nyustyaiak és a tökutolsó, egyedüli nyeretlen, bussaiak összecsapása kezdi, p Csábon kerül sor a forduló rangadójára, a harmadik helyen álló hazaiak a listavezető losonctamásiakat fogadják. Izgalmas összecsapásra van kilátás Ipolynyéken is, ahol a rapszodikusan teljesítő hazaiak az óváriakat fogadják, míg Feleden az alsószregovaiak vendégeskednek. Az ipolybalogiak Nagyrőcén próbálnak szerencsét, a lukanényeiek pedig a dacsólámiak (Dačov Lom) otthonában vendégeskednek.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei