Lacza Alex góllal debütált a szlovák U20-as válogatottban


Az U20-as szlovák válogatott pénteki első mérkőzésen Albert Rusnák szövetségi edző több felvidéki játékosnak is lehetőséget adott

A Málta elleni felkészülési mérkőzéssel folytatta a felkészülést az indonéziai korosztályos U20-as világbajnokságra a szlovák válogatott. Albert Rusnák tanítványai egy máltai edzőtáborban kétszer is megmérkőznek a házigazdákkal. A szlovák U20-as korosztályos válogatott szövetségi edzője több felvidéki játékossal is számolt az edzőtáborban, hiszen Szolgai Mátét és az utóbbi időben remek formát mutató Lacza Alexet is a kezdőbe nevezte az első mérkőzésen.

A házigazda Málta számára remekül indult a találkozó, hiszen már a második percben betaláltak Spiteri révén.

A folytatásban több remek egyenlítési esély is adódott a szlovák korosztályos nemzeti csapat előtt, de egészen az első félidő hajrájáig őrizte egygólos előnyét Málta. Az első félidő hajrájában pedig a Komáromi FC nevelése, Lacza Alex, aki jelenleg a Győri ETO-t erősíti, megszerezte első gólját a szlovák U20-as válogatottban, jelezve ezzel neki is helye van a világbajnokságra utazó keretben.

Az első játékrész legvégén pedig a vezetést is megszerezték a szlovák fiatalok, miután Adam Gaži is betalált. A második félidőben az eredmény már nem változott, ami 2-1-es szlovák győzelmet jelentett. A találkozón a Somorja másik tehetsége, Csóka Bálint is lehetőséget kapott, igaz csak a mérkőzés hajrájában kapott pár percet, míg Szolgai végig a pályán volt, addig Lacza Alex a 71. percben hagyta el a pályát. A DAC fiatal védője Damian Kachút viszont nem kapott lehetőséget. A két csapat hétfőn ismét megmérkőzik 12 órától.

Az U20-as világbajnokságra Indonéziában kerül sor május 20. és június 11. között. A szlovák korosztályos nemzeti csapat a negyedik kalapból várhatja a március 31-én esedékes sorsolást. A szlovák fiatalok második alkalommal harcolták ki a részvételt az U20-as futball világbajnokságra, legutóbb 2003-ban jutottak ki.

Felkészülési mérkőzés:
Málta U21 - Szlovákia U20 1-2 (1-2)

Gólszerzők: Spiteri (2.) ill. Lacza (36.), Gaži (44.)

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei