A feljutáshoz kötelező a győzelem


Az utolsó fordulóban dől el a nagykaposiak sorsa

Bojtos Patrik, a csábiak fiatal tehetsége játék közben (Képarchívum)

Rangadót kell nyernie a listavezető DPMK Košice/Moldava ellen március 19-én, vasárnap a 3. liga D3-as csoportjában játszó nagykaposi sakkozóknak ahhoz, hogy a következő kiírásban már egy osztállyal feljebb szerepelhessenek.

A párharc a városháza termében kezdődik 9 órakor.

A táblázat élén álló, 18 pontos kassaiaknak két pont az előnyük az Ung-vidékiek előtt, ám a harmadik helyezett ŠK Zemplín Michalovce B csapata is ugyanennyivel rendelkezik.

„Izgalmas végjáték előtt állunk. Ilyen még nem fordult elő ebben a ligában, hogy csak az utolsó párharcokat követően váljon ismertté a bajnokságot megnyerő egyesület neve. Sőt, matematikailag még a 4. helyen álló, 15 pontot begyűjtő 1. ŠK Košice is megnyerheti az idei szezont – nyilatkoztaaz Új Szónak Papp László, a Nagykaposi Sakk-klub elnöke. – Ami minket illet, a legerősebb felállásban szeretnénk a sakktábla mögé ülni, de néha az utolsó napokban, órákban is történhetnek váratlan dolgok s akkor vagy jól, vagy nem jól dönt az ember egy ilyen kényszerhelyzetben. Mindenesetre elszántak a fiúk, de a felelősség súlyát is érzik. A higgadtság és a türelem lesz szerintem a mérvadó.”

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei