Három meccsen mindössze két pont a 17. fordulóban


A közép-szlovákiai három magyar érdekeltségű csapat közül ketten (a rimaszombatiak és a fülekiek) a keleti végekre látogattak, míg a losonciak keleti csapatot láttak vendégül

Nem sok sikerrel, mindössze a losonciak és a rimaszombatiak tudtak egy-egy pontot elcsípni, míg a fülekiek súlyos, négygólos vereséget szenvedtek.

A losonciak a múlt heti tavaszi nyitányon az utolsó előtti giráltiaktól kaptak ki idegenben, így a szintén kiesőzónában található felsővízköziek (Svidník) ellen az egyetlen elfogadható eredmény a győzelem lehetett Vízteleki János legénysége számára. Sokáig úgy tűnt, az alig 170 néző hosszú idő után végre legalább a megszerzett három pontnak örülhet, a hazaiak ugyanis Daško 30. percben szerzett góljával vezetéshez jutottak.

De akik nem várták meg a mérkőzés végét, s abban a hiszemben indultak hazafelé, hogy végre megvan az áhított három pont, azok lemaradtak a vendégek utolsó percben szerzett szabadrúgásgóljáról, a losonci csapat így pedig csak egy pontot inkasszálhatott, s ha így folytatódik számukra a tavasz, könnyen a kiesőzónában találhatják magukat.

A rimaszombatiak viszont jól kezdték a tavaszt, hisz idegenben győzni tudtak Kassán a Slávia TU együttese otthonában. Ezt várta el tőlük a közönség a tavaszi második fordulóban is, hisz az utolsó előtti giráltiakhoz látogattak. De ahogy a losonciak, úgy a batyiak sem tudtak „besegíteni” a fülekieknek, Azok legfeljebb annak örülhettek, hogy Bari Jenő védencei legalább egy pontot el tudtak hozni a keleti végekről. Kifejezetten nehéz terep várta a batyiakat, akiket ezúttal három rózsahegyi játékos erősített. De az őszi meccsel ellentétben (akkor a batyiak 3:0 arányban győztek, s Rakyta kétszer is betalált), ezúttal a mérkőzésen nem született gól, így mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal. Ennek valószínűleg a hazaiak örültek jobban.

A fülekiek a múlt heti zimankós téli időben a veszeleiek ellen  kiszenvedett hazai győzelem után a szinaiak otthonába látogattak.

A hazaiak a tavaszi első fordulóban szintén odahaza a kálnóiak ellen csak 1:1-es döntetlent értek el. A vendégeknél betegség és sérülés miatt több alapjátékos is hiányzott (Urbancsok, Ciceu, Hornyák), de így is reménykedtek abban, hogy legalább az egy pontot elhozzák a keleti kisvárosból. Nem így történt. A hazaiakat nemcsak a lelkes közönségük, hanem a játékvezető és a szerencse is segítette, s az ideges hangulatú találkozón (a bíró 3-3 sárga lapot osztott ki) két tizenegyesgól segítségével (is) 4:0 arányban győztek.

Mivel a táblázat első három  helyezettje győzött, így továbbra is a 42 pontos iglóiak állnak az első helyen a 41 pontos héthársiak (Lipany) és a 34 pontos varannóiak (Vranov) nelőtt. Mivel a negyedik helyen álló bártfaiak kiakaptak Sztropkón (Stropkov), így a Giráton pontot szerzett rimaszombatak az eddig szerzett 30 pontjukkal megelőzték őket, s a negyedik helyről várják a folytatást. A losonciak 17 ponttal a 10. helyen szerénykednek, hét ponttal elmaradva az előttük álló veszeleiektől (Oravské Veselé), míg a fülekeiek továbbra is az utolsóak,  hátrányuk négy pont a poprádiakkal, s két pont a giráltiakkal szemben.

A következő, 18. fordulóban mindhárom csapatunk március 19-én, vasárnap 14.30 órától lép pályára, de csak a fülekiek játszanak hazai pályán, akik a második helyen álló, az iglóiakat üldöző héthársiakat fogadják. A losonciak a veszeleiek (Oravské Veselé), míg a rimaszombatiak a felsővízköziek (Svidník) otthonába látogatnak. Látván a három csapat jelenlegi formáját, nem ígérkezik könnyűnek az újabb pontszerzés.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei