Krémessel kezdtek, éremmel végeztek


Három harcost indított a keszegfalvai Seishin Karate Club a horvátországi Samoborban megrendezett nemzetközi utánpótlásversenyen

Seishines harcosok és edzők Samoborban

A küzdelmek előtt – szüleik és edzőik társaságában – megkóstolták a híres samobori krémest, hogy másnap erőtől duzzadva, még jobb kedvvel csatázzanak ellenfeleikkel. Mindhárman kiválóan helytálltak, hiszen a dunaszerdahelyi Bíró Bendegúz (serdülő) és a keszegfalvai Sárai Csongor (ifi) a dobogó tetején, a szintén keszegfalvai Kiss Zalán (serdülő) annak harmadik fokán végzett. Három ország 150 karatékája alkotta a mezőnyt.

„Bíró Bendegúz mindkét ellenfelét legyőzte, az egyiket 2 wazarival, azaz test K.O.-val, a másikat fejbe rúgással. Sárai Csongor a hosszabbításban fejrúgással verte magyarországi riválisát, majd második küzdelmében két fejrúgással és Ipponnal nyert. Kiss Zalán először vett részt komolyabb nemzetközi versenyen. Úgy lett harmadik, hogy első ellenfelét sok szabálytalankodás után leléptették, a következő csatában azonban ő kapott két fejrúgást” – tájékoztattaaz Új Szót Markovics János 5. danos mester és klubmenedzser.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei