Győzelemmel harcolták ki a második helyet a komáromiak


Az alapszakasz második helyén zártak a címvédő komáromi röplabdázók

A szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) alapszakaszának legnagyobb kérdése az volt, a címvédő Komárom megőrzi-e második helyét a tabellán. A Duna-partiak idegenben a Felsővízköz otthonában léptek pályára.

A szlovák férfi röplabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a címvédő komáromiak idegenben a Felsővízköz otthonában léptek pályára. A címvédő Duna-partiak a második helyről várhatták az utolsó fordulót és mindenképpen győzniük kellett, hogy megtartsák második helyüket, ami elődöntőt ért volna a rájátszásban.

A vendég komáromiak nem kezdtek jól, az első szett elején a hazaiak nagy lendülettel kezdtek és pontos befejezésekkel már 7-1-re is megléptek. Gabriel Chochoľak, a Duna-partiak vezetőedzője hiába kért kétszer is időt, csapata csak öt pontra tudta csökkenteni hátrányát. A folytatásban is a hazaiak irányítottak és végül magabiztosan 25-15-re megnyerték az első szettet.

A második játszmára a Komárom játéka jelentősen feljavult és a szett elején hat ponttal is megléptek.

A szett végéhez közeledve pedig egyre inkább nőtt a komáromiak előnye. A piros-fehérek végül egyenlíteni tudtak, miután 25-16-ra hozták a második játszmát.

A harmadik szettet a házigazda felsővízköziek kezdték ismét jobban, de hiába vezettek hat ponttal is a szett folyamán a végére a komáromiak egy pontra is feljöttek. A végén azonban ismét a hazaiak jöttek ki jól a szettből és ismét szettelőnybe kerültek. A találkozó negyedik játszmájában a címvédő komáromiak nagy előnyre tettek szert a szett elején és már nyolc ponttal is vezettek. A hazaiak azonban küzdöttek és négy pontra is felzárkóztak, de a címvédő előnyét már nem tudták ledolgozni és a komáromiak kiharcolták a mindent eldöntő ötödik játszmát.

A mindent eldöntő ötödik szett pedig egy igazi drámai csatát hozott és nagy csatában végül a komáromiak 15-12-re megnyerték az ötödik szettet, ezzel 2-1-es szetthátrányból fordítva a mérkőzést is megnyerték. Győzelmével a címvédő komáromi alakulat megőrizte második helyét az alapszakaszban, ezzel pedig a rájátszás elődöntőjébe jutottak.

Szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), alapszakasz, 20. forduló:
TJ Slávia Felsővízköz - Rieker UJS Komárom 2-3 (25-15, 16-25, 25-22, 20-25, 12-15)

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei