A legnagyobb rekordok a DAC történelmében


Érdekes statisztikákat gyűjtöttünk össze a dunaszerdahelyi focicsapat múltjából és jelenéből

Először is essen néhány szó a DAC legnagyobb ellenfeleiről, összegyűjtöttük azokat a labdarúgókat, akik eddig a legtöbb gólt jegyezték ellenük. A lista élén Ján Novák áll, aki már 15-ször is pályára lépett a dunaszerdahelyiek ellen, ezalatt pedig 9-szer is a kapuba talált a Bet365 adatai szerint. A jelenleg az OSK Pavlovce csapatában fuballozó játékos korábban a zsolnaiak és a kassaiak színeiben is bevette a dunaszerdahelyi kaput. A 37 éves, 4-szeres szlovák válogatott játékos legutóbb a 2013/14-es idényben a kassaiak játékosaként szerzett gólt a DAC ellen. A kategória második helyén Tomáš Ďubek áll 8 góllal, ráadásul még 5 gólpasszt is kiosztott mellette a sárga-kékek elleni meccseken, úgyhogy azon a listán is dobogós.

A csapat valaha volt legfiatalabb élvonalbeli gólszerője Roland Černák, aki 2014 augusztusában mindössze 25 nappal múlt el 17 éves, amikor betalált a Fortuna Ligában a Spartak Myjava ellen, ráadásul ez egy győzelmet érő gól volt. Rajta kívül van még egy játékos, aki gólt szerzett a csapatban 18 éves kora előtt, a most 23 éves, 9-szeres szlovák válogatott Almási László 17 évesen, 6 hónaposan és 22 naposan lőtt gólt egy 5:0-ra megnyert Szlovák Kupa-meccsen az Unibet információi szerint. Almási jelenleg a cseh élvonalban szereplő Baník Ostrava csapatát erősíti.

Érdekesség, hogy a klubnál eddig 25 magyarországi játékos fordult meg, ezzel azonban nem Magyarország vezeti a legtöbb légióst adó nemzetek listáját a dunaszerdahelyieknél. A magyarokat a csehek előzik meg, eddig összesen 47 cseh játékos lépett pályára a DAC színeiben. A kategória harmadik helye talán még meglepőbb, már 16 kameruni labdarúgó is megfordult a klubnál.

A klub történetének eddigi legértékesebb igazolt játékosa az argentin Luciano Vera, aki 2020-ban 18 évesen szerződött Dunaszerdahelyre, az értéke pedig ekkor 1,3 millió euró volt. Az utánpótlás-válogatott jobbhátvéd ezzel Pavol Sedlákot utasította maga mögé, aki 2010 óta vezette ezt a listát 1,25 millióval. A harmadik helyen Németh Krisztián áll, a magyar támadó 1 millió eurót ért a piacon, amikor a klubhoz szerződött. A legértékesebb kerettag viszont a kameruni Didier Lamkel Zé volt, aki 2021 szeptemberében kölcsönben érkezett Dunaszerdahelyre. Az ő értéke akkor 4,5 millió euró volt.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei