Majoross szerint nagyon fontos volt, hogy bekerüljenek a top 6-ba


Történelmi sikert ért el alapszakaszbeli 6. helyével az érsekújvári jégkorongcsapat, amely ennek köszönhetően biztos résztvevője a Tipos Extraliga jövő szerdán rajtoló playoffjának

A zöld-fehérek hétévés élvonalbeli történetük során legfeljebb a 7. helyig jutottak eddig az alapszakaszban. S bár a korábbi lebonyolításban az is biztos playoffrészvételt jelentett a csapatnak, a mostani rendszerben – amikor a 7–10. helyezetteknek ehhez még egy három győztes meccsig tartó selejtezősorozatot is abszolválniuk kell – különösen nagy jelentősége van a legjobb hatba kerülésnek.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy bekerüljünk a top 6-ba. Rossz lett volna, ha még egy rázós kvalifikációt is abszolválni kellett volna, ahol adott esetben akár újabb játékosaink is összeszedhettek volna egy sérülést. Mert jelenleg a nemrégi igazolásainkkal is alig van meg négy sorunk. Nagyon jó, hogy pihenhetünk egy keveset. És persze nem kis dolog a 6. hely, amire még nem volt példa a klub történetében – nyilatkozta az Új Szónak Majoross Gergely, az érsekújváriak vezetőedzője. – A szezon előtt arra kértem a fiúkat, gondolják át, milyen örökséget akarnak itthagyni maguk után, az öltöző pedig egyöntetűen azt a nagy célt tűzte ki maga elé, hogy ott leszünk a hatban. Ez nagy vállalás volt részükről, mert a költségvetésünk alapján messze nem ott lenne a helyünk. Hullámhegyeket és mélységeket is megéltünk az idényben, de végül teljesült a cél, aminek nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá.”

Ehhez bravúros teljesítményre volt szükség az érsekújváriak részéről az utolsó két fordulóban: a sokáig az abszolút élmezőnyben tanyázó együttesnek ki-ki meccsen kellett legyőznie a nagymihályiakat péntek este, vasárnap pedig az elsőségért küzdő Slovan otthonában kellett három pontot zsákmányolnia. A végeredmény: kétszer 4:2-es siker és ötpontos előny a végül a 7. helyre befutó poprádiak előtt.

„A nagymihályiak elleni meccs előtt nem volt forduló kedden, így mélyebbre tudtunk menni a felkészülésben. Sikerült egyeztetnem egy sportpszichológussal, aki adott néhány tippet, mit hogyan kezeljek a helyzetünkben, milyen irányba vigyem el a felkészülést. Muszáj volt nyernünk Pozsonyban is, és a nem túl jó első harmad után a másodikban – amely a papíron gyengébb csapat számára általában a legrosszabb szokott lenni – jobbak voltunk a Slovannál. A helyes mentális beállítottság sokat segített ebben. Pedig ilyen kezdés után, miközben a fővárosiak számára is nagy volt a tét, bajba is kerülhettünk volna. ”

A végén azonban a Slovannál szívhatták a fogukat, január óta először, épp a legfontosabb pillanatban csúsztak le a második helyre – az alapszakaszt azok a kassaiak nyerték, akik az egész idényben most először állnak az első helyen. A két csapat a szerdán rajtoló playoff-selejtezőből kap ellenfelet (a párosítás Poprad–Nitra és Michalovce–Trenčín), míg az érsekújváriakra már biztosan a harmadik helyezett zólyomiak elleni párharc vár a legjobb nyolc között. „Tíz nap szünet már kicsit sok is, de ellenfelünk is ugyanilyen pozícióból várhatja a jövő heti rájátszást” – tette hozzá Majoross.

A 11. liptószentmiklósiak számára véget ért az idény, a 12. eperjesiek pedig – akik a Detva licencével indultak – jövőre a másodosztályban folytathatják.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei