Gömörben és Nógrádban is megkezdődött a tavaszi szezon


A fülekiek és a rimaszombatiak is győzelemmel kezdték a télies tavaszt

Kutyának se való hideg, télies időben, március első hétvégéjén elkezdődött a III. liga tavaszi idénye. Az új idény kezdetét a szurkolók a III. ligában általában onnan ismerik fel, hogy alig ismernek rá kedves csapatukra, s nem volt ez másképp most sem. A két-két gömöri és nógrádi csapat ősszel nem igazán tett ki magáért, a legmagasabb, vagyis ötödik helyen a feljutásra is esélyesnek tartott rimaszombatiak várták a folytatást, míg a fülekiek az utolsó helyen zárták az őszt, így nem csoda, hogy ott edzőváltásra is sor került.

A rossz őszi szereplés és a dermesztő hideg ellenére mintegy 300 néző, és egy új edzővel felálló, alaposan felforgatott FTC: Pitron–Balázs, Kurunci A. (90. Csík), Ciprus, K. Kurunci (60. Elizeuš), Lovyniuk, Šulek, Köböl, Krstich, Yusiniu Tangiri, Urbančok várta a a bajnokság első felében tanyázó veszeleieket (Oravské Veselé), de a hideg inkább a nézőket rázta fel, kevésbé a játékosokat, akik ötlettelenül mintha arra vártak volna, hogy az időjárás talán mégiscsak meggondolja magát.

Ennek ellenére az első félidő két valamirevaló akciójából gól esett, előbb a 11. percben Kurunci Arnold egy szabadrúgás után eszmélt előbb, s mire a vendégjátékosok felocsúdtak volna, már a hálóban táncolt a labda. A fülekiek alig tíz percig örülhettek, mert a vendégek egy hazai védelmi hiba után kiegyenlítettek, s felavatták a Csehországból érkezett Pitron kapust, aki folyamatos ordítozásával próbálta irányítani az előtte játszókat, de nem sok sikerrel.

Egyedül a Gambiából érkezett Tangiri próbálta bebizonyítani a hideg ellenére  lelkes közönségnek, hogy érdemes volt őt leszerződtetni, s nem egyszer okozott zavart a vendégek védelmében. A második félidő sem hozott sok változást, a nézőtérről többször is felhangzott a „Mi vagyunk otthon” rigmus, de a változáshoz a már említett Tangiri kellett, aki szemfüles lövéssel ismét vezetéshez juttatta a fülekieket, sőt 12 perccel később az ukrán Lovinjuk is bevette Feriančik kapuját.

Ekkor úgy tűnt, sima hazai győzelem lesz a vége. A vendégek egyik cseréje, a dallamos nevű Samuel Miroslav Kuchárik viszont nem így gondolta, s pár perccel a mérkőzés vége előtt végre izgalmassá tette a találkozót. De hiába támadtak többet a vendégek a maradék nyolc percben, egyenlíteni már nem tudtak. A Ľubomír Šimončič helyére szerződtetett Miroslav Kéry legénysége így győzelemmel debütált, s ugyan maradt az utolsó helyen, de mivel az előttük álló giráltiak is győztek, továbbra is egy pontos hátránnyal maradtak az utolsó helyen.
A rimaszombatiak két vereséggel zárták az őszt (előbb odahaza kaptak ki 1:0 arányban a listavezető iglóiaktól, majd csúfos, 8:1 arányú vereséget szenvedtek Bártfán), de edzőváltás nem történt, Bari Jenő maradt.

Ez nem vonatkozott a csapatra, amelyben több új játékossal: Sokol–Koóš (69. Langa), Petrán, Mrva, Rakyta–Juhász (86. Oluwaseun Japhet), Halabrín, Ibos (75. Šoltíšik), Gembický (86. Varga), Macejko–Vujošević (69. Ľupták) is találkozhattunk. Természetesen nem hiányozhattak a csapatból a rózsahegyi játékosok sem, akik közül a kapuban álló 18 éves Sokol most először mutatkozott be a batyiaknál.

Az értelmetlen sorsolás miatt ősszel az első három fordulót odahaza abszolválta a rimaszombati gárda, míg most tavasszal idegenben. A 16. fordulóban a második ligás kassai FC fiókcsapatához, a Slávia TU-hoz látogattak. A két csapatot két pont választotta el a tabellán, így izgalmas párharcra volt kilátás. A vendégek tizenegyesből szereztek vezetést a montenegrói Vujošević révén, aki pár éve már játszott Rimaszombatban.

A hazaiak Gladiš révén öt percen belül egyenlítettek, de a támadóbb szellemben futballozó vendégek Vujošević második, majd Macejko találatával kétgólosra növelték az előnyüket a félidő végéig, majd rögtön a fordulás után Gembický jóvoltából már 1:4 állt a tabellán. Hét perccel később a hazai Gladiš is meglőtte második gólját, de ezzel a hazaiak el is lőtték a puskaporukat, így a batyiak 4:2 arányú győzelmükkel megerősítették az ötödik helyüket, sőt pontszámban beérték a negyedik bártfaiakat is.

A Vízteleki János által irányított losonci gárda: Jenčo–Kotora, Daško, Kojnok, Lichý, Tóth, Püšpöky, Gazdag, Fabian, Telek (46. Hulec), Illés az utolsó előtt helyen szerénykedő giráltiak (Giraltovce) otthonában szenvedett 2:0 arányú vereséget, míg a kálnóiak értékes pontot szereztek Szinnán (Snina). A forduló rangadóján a bártfaiak odahaza kaptak ki 2:1 arányban a varannóiaktól (Vranov nad Topľou), míg a listavezető iglóiak 3:1 arányú győzelmet arattak a főleg odahaza veszélyes sztropkóiak (Stropkov) előtt. A forduló nem volt teljes, a poprádiak námesztói vendégjátékát március 15-kére halasztották.

A táblázat élén 16 forduló után 39 ponttal az iglóiak állnak a 38 pontos héthársiak (Lipany) és a 31 pontos varannóiak előtt. Őket 29-29 ponttal a bártfaiak és a rimaszombatiak követik. A losonciak a 11. helyen állnak 16 ponttal, s a táblázatot 10 ponttal a fülekiek zárják.

A 17. fordulóban a losonciak és a rimaszombatiak már március 11-én, szombaton pályára lépnek. Előbbiek 14.00 órától odahaza fogadják a felsővízközieket (Svidník), utóbbiak a giráltiakhoz utaznak. Másnap a fülekiek a sinnaiak otthonában próbálnak pontot-pontokat szerezni. A kálnóiaknak ez a hétvégén sikerült.

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei