Két bajnoki cím Horvátországban


A Seishin Karate Klub harcosai remekeltek a Samoborban rendezett versenyen

Pénteken reggel indult útnak Horvátországba, Samobor városába a Seishin Karate Klub különítménye 3 harcossal, akiket a szülők is elkísértek.

A csapatnak még aznap volt ideje megkóstolni a híres samobori krémest egy finom kávé mellett. Másnap indultak a verseny helyszínére, amelyen összesen három ország (Horvátország, Magyarország és Szlovákia) 150 versenyzője vett részt. A megnyitón köszöntötték Markovics Jánost, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnökét, majd kezdődtek a küzdelmek.

"A gyerekek csak délután kerültek sorra, viszont kiválóan küzdöttek, szépen betartották az edzői utasításokat. Először Bíró Bendegúz lépett tatamira aki első horvát ellenfelét két wazarival (test K.O.-val) verte, majd a döntőben egy helyi sráccal kerültek össze. Az első két perc döntetlen volt, ugyanis mindketten szereztek wazarit fejrúgással. A második két percben sikerült fejbe rúgnia újra ellenfelét, így ő lett a bajnok. Kiss Zalán először vett részt komolyabb nemzetközi versenyen. Az első ellenfelét sok szabálytalankodás után leléptették. A második ellenfele sajnos kétszer fejbe rúgta, így a harmadik helyen végzett. Majd utolsóként Sárai Csongor lépett tatamira. aki magyar ellenféllel küzdött. Az első két perc döntetlen volt, majd a hosszabbításban fejrúgással győzött. A második küzdelmében horvát ellenfelét verte két fejrúgással és ipponnal nyert, így megérdemelten állhatott fel a dobogó legfelső fokára" - értékelte a szereplést a Seishin Karate Club vezetője, Markovics János 5.danos mester, aki egyúttal köszönetet mondott Hupian Kristínának az edzői segítségért, valamint a szülőknek a támogatásért.

Eredmények:

1. helyezettek: Bíró Bendegúz - serdülő kategória középsúly (Dunaszerdahely), Sárai Csongor - ifi kategória (Keszegfalva)

3. helyezett:
Kiss Zalán - serdülő kategória könnyűsúly (Dunaszerdahely)

Forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei