Újra a legjobb hatban az Érsekújvár


Fontos idegenbeli győzelemet arattak az érsekújvári bikák a Tipos Extraligában

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga legutóbbi fordulójában az Érsekújvár idegenben a Besztercebánya otthonában lépett jégre. A találkozó igazi rangadónak ígérkezett, hiszen mindkét gárda a legjobb hatba kerülésért küzd, ami negyeddöntőt érne a rájátszásban. A tabellán elfoglalt helyezés alapján a hazaiak voltak kedvezőbb helyzetben hiszen az ötödik helyről várhatták a mérkőzést. A találkozó első játékrésze nem hozott gólt, sőt több, mint félórát kellett várni a mérkőzés első góljára.

A Besztercebánya a második játékrész 32. percében került előnybe, de az újváriak öt perccel később Jackson emberelőnyös góljával kiegyenlítettek, ami 1-1-es döntetlen jelentett két játékrész után.

A harmadik játékész elején a zöld-fehérek Jackson újabb góljával fordítani tudtak és előnybe kerültek a 44. percben. Három perccel később erre még a hazaiak válaszolni tudtak és kiegyenlítettek. A találkozó hajrája egy izgalmas mérkőzést hozott és a 58. percben az újváriak Loggins révén előnybe kerültek. A véghajrában másfél perccel a vége előtt Johnson lezárta a mérkőzést és az újváriak fontos győzelmet szereztek a rájátszás negyeddöntőért folytatott csatában.

Majoross Gergely tanítványai győzelmüknek köszönhetően feljöttek a tabella hatodik helyére, ami jelen pillanatban negyeddöntőt érne a rájátszásban.

Az alapszakaszból még két forduló hátra van, az Érsekújvár legközelebb pénteken a Nagymihályt fogadja hazai pályán, majd a címvédő Slovan otthonában zárják az alapszakaszt az újvári bikák.

A fordulóban több érdekes eredmény is született, meglepetésre tovább gyengélkedik a Zólyom, akik immáron sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el, ezúttal a Nyitra otthonában. Gólzáporos győzelmének köszönhetően a Kassa három ponttal megelőzte a zólyomiakat és üldözőbe vették a címvédő Slovant, akik hat ponttal előzik meg a keletieket.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), alapszakasz, 42. forduló:
HC 05 Besztercebánya - HC MIKRON Érsekújvár 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Gólszerzők: 32. Cormier (Jendek), 47. Gašpar (Bíreš) - 37. Jackson (Lee, Loggins), 44. Jackson (Farley, T. Mikúš), 58. Loggins, 59. Johnson (Farley, T. Mikúš)

forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei