Nagykaposi terepfutók Tarcalon


Három távon rendezték meg a hétvégén a Tarcal–Tokaj Kör terepfutóversenyt

A nagykaposi különítmény

Három távon: 5, 10 és 21 km-en került megrendezésre az 5. Extreme Tarcal–Tokaj Kör terepfutóverseny az Extreme Trail Hungary Sportegyesület szervezésében.

A helyenként mély talaj és meredek szakaszok nagyon megnehezítették a versenyzők életét. A 189 induló közül 17 futó nem is birkózott meg az 1100 méteres szintkülönbséggel.

A Nagykaposi Futóklubot hárman képviselték, mind a lehosszabb távon. Közülük Üveges Krisztián ért elsőként célba 2:40:37-es idővel, ami az 55. helyezést jelentette számára. „Ezelőtt öt évvel, 2018 decemberében már részt vettem ezen a versenyen, azóta már el is felejtettem, hogy milyen rendkívül nehéz is ez a pálya. Akkor körülbelül 10 perccel rosszabb időt futottam, tehát az elért eredményemmel elégedett lehetek. Az idei szezon elején nem rossz teljesítmény. A pálya egyes helyein meg kellett ugyan szenvedni a sárral, de ki lehetett bírni. A lejtők és a kapaszkodók szintén embert próbálóak voltak. Kedvet kaptam a folytatáshoz, jó néhány terepfutó versenyen elindulok még” – nyilatkozta az Új Szónak Üveges.

Másodiknak Dózsicky Gergő 87. lett. „A téli alapozás közepén remek edzésnek ígérkezett ez a verseny. Nulla terepfutó tapasztalattal vágtam bele. Azt, hogy mitől extrém ez a pálya, csak a verseny közben, illetve utána éreztem és tudtam meg. Ám nagyon örülök, hogy különösebb nehézségek nélkül sikerült célba érnem. Maga a terepfutás nagyon megtetszett nekem, s talán még hosszabb távokat is bevállalok” – mondta Dózsicky.

Gabri Lóránt számára nagyon nehéz volt a terep. Tanúsítja ezt a 3 óra 20 perces időeredmény, ami végül is a 128. helyre volt elegendő. „Nem fekszenek nekem az ilyen jellegű terepfutóversenyek. Először vettem részt ezen a megmérettetésen, így nem is tudtam, milyen eredményt várhatok el magamtól. Az volt a célom, hogy lefussam a távot. Felfelé mindig csak gyalogolni tudtam a nagyon meredek terepen, lefelé is csak lassan tudtam futni a helyenként nagy sár miatt. De nem bántam meg, hogy eljöttem ide. Kárpótolt a gyönyörű környezet, a tökéletes szervezés, a jó hangulat. Már csak ezért is érdemes volt, és úgy tervezem, hogy jövőre újfent belevágok, s remélhetőleg akkor már jobb idővel zárok majd” – vélekedett Gabri.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei