A DSC tornasikerrel kezdte a jubileumi esztendőt


Nyárasdon veretlenül vették az akadályokat a tornagyőztes diósförgepatonyiak

Múlt hétvégén a diósförgepatonyiak diadala került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség szervezésében zajlott teremtornán, melyen a felnőttek mezőnyében nyolc csapat küzdött a méretes trófeáért.

A VII. ligából hat jelentkező (Balony, Pozsonyeperjes, Gelle, Ekecs-Apácaszakállas, Nyékvárkony, Diósförgepatony), a VIII. ligából pedig a két csoport élén telelő alakulat, Felbár (A csoport) és Nagyszarva (B csoport) előbb körmérkőzéses rendszerben mérte össze tudását. A csoportmeccsek befejezése után az együttesek a tabellán elfoglalt helyezésük függvényében helyosztókat játszottak.

A fináléban a Vlado Zlacký edző vezette diósförgepatonyiak nagy csatában 1:0 arányban fektették két vállra az őszi idényt követően élen telelő, a csoportmeccseken százszázalékos, gólerős balonyiakat.

„Kiegyenlített meccsen egy találat döntött a tornaelsőről. Megérdemelten nyertünk, gyűjtöttük be a serleget. A teremfocit egyébként nem gyakoroltuk. Éltünk a lehetőséggel, a rendezvényen kipróbáltuk egyik erősítésként kiszemelt futballistánkat, Posmich Renét. Azt, hogy jól helytállt, a legjobb kapusnak odaítélt különdíj is igazolja. Ugyancsak remekelt a technikailag jól képzett Nagy György, aki a mezőny legjobb góllövőjének bizonyult. Kiemelném még Kohút Ádám teljesítményét, de a társak is dicséretet érdemelnek. A területi szövetség döntése is elismerésre méltó, ugyanis hosszabb szünet után újra megszervezte a felnőttcsapatok erőpróbáját. A tornasiker ugyan motiválja a fiúkat, de a tavaszi idényre való felkészülés nálunk sem mondható zökkenőmentesnek. A szokásos esti villanyfényes gyakorlásokat megtorpedózta a drasztikus energiaár-emelkedés. Jól kezdődött számunkra a jubileumi esztendő, ugyanis idén ünnepli megalakulása 90. évfordulóját a diósförgepatonyi labdarúgás” – nyilatkozta az Új Szónak a csapat sikeréről a DSC elnöke, Koczó Vince.

A tornaelső vándorserleggel, emléklappal, a csapattagok pedig éremmel távoztak a helyszínről. A többi kollektíva emléklapot és focilabdát kapott. A szervezők különdíjjal jutalmazták a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét.

Tornakrónika

Tornadöntő: Balony–Dióspatony 1:0, g.: Nagy Gy.

Díjazottak:
legjobb kapus: Posmich René (Diósförgepatony)
legjobb mezőnyjátékos: Csicsay László (Balony)
legjobb góllövő: Nagy György (Diósförgepatony, 3, gól).

forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei