Változások a csallóköziek teremfocitornáin


A hét végén a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség szervezésében két teremfocitorna zajlik a nyárasdi sportcsarnokban

Szombaton a fiatalabb diákok (U13), vasárnap pedig a felnőttek csatáznak a szövetség elnökének serlegéért. Ez utóbbi mondhatni terven felül került a versenynaptárba.

„Időt és pénzt spóroltunk meg, volt érdeklődés a felnőttek részéről, ezért úgy döntöttünk, hogy három év elteltével ők is csatasorba állnak. A korábbi évekhez hasonlóan nyolc csapat küzd a trófeáért. A VII. ligából a hat jelenkezőt (Balony, Pozsonyeperjes, Gelle, Ekecs-Apácaszakállas, Nyékvárkony, Diósförgepatony), a VIII. ligából pedig a két csoport élén telelő alakulatot, a Felbárt (A csoport) és a Nagyszarvát (B csoport) hívtuk meg az erőpróbára. A kollektívákat két négyes csoportba sorsoltuk be, körmérkőzéses rendszerben csatáznak a pontokért. A helyosztókat a csoportokban kialakult helyezés függvényében rendezik. Egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos avatkozhat játékba. A mérkőzések játékideje 20 perc térfélcsere nélkül. A tornaelső vándorserleggel, emléklappal, a csapattagok pedig éremmel távoznak a helyszínről. A többi kollektíva emléklapot és focilabdát kap. Az utánpótlás-korosztállyal ellentétben különdíjjal jutalmazzuk a mezőny legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét” – tájékoztatta az Új Szónak az újdonságról Benovič Árpád, a területi futballszövetség elnöke.

Szombaton a fiatalabb diákok (U13) erőpróbájával folytatódik a csallóközi korosztályos alakulatok téli tornasorozata. A seregszemlén 12 kollektíva két hatos csoportban, körmérkőzéses rendszerben méri össze tudását. A szervezők változtattak a versenyszabályokon.

„Maradnak az ötfős csapatok, a 12 perces játékidő. Az újdonság, hogy a mérkőzések befejezését követően anulláljuk az eredményeket. Az előző tornákon ugyanis azt tapasztaltuk, hogy az edzők nem respektálták a versenyszabályokat. Konkrétan arra célzok, hogy a csapattagok egy meccsen hatperces szakaszt voltak kötelesek eltölteni a pályán. Húzóemberek és epizodisták alkották a kereteiket. Mi viszont azt szeretnénk elérni, hogy mindenki szóhoz jusson. A focira, a játék örömére fókuszálunk. Ezért a folytatásban rendezett korosztályos tornáinkon mindenki győztes lesz, az eredményhirdetésnél is azonos mércével mérünk. A csapatokat emléklappal, focilabdával, a futballistákat pedig éremmel jutalmazzuk”– ecsetelte a változásokat kiváltó okokat Benovič Árpád.

Mindkét torna reggel nyolc órakor rajtol el.

Forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei