Kölcsön adott új igazolás


Brazil tehetséget igazolt a DAC, de máris kölcsönadták a Somorjának

Riquelme Rodrigues Mendez a híres brazil klub, a Corinthians akadémiáján nevelkedett

Fiatal brazil középpályással erősített a DAC együttese, de a sárga-kékek alighogy megszerezték, szinte azonnal kölcsön is adták partnercsapatuknak, a Somorjának a brazil futballistát.

A Fortuna Liga második helyén telelő dunaszerdahelyi DAC brazil középpályással erősített. A 20 esztendős Riquelme Rodrigues Mendez a híres brazil klub, a Corinthians akadémiáján nevelkedett, ahol legutóbb az U20-as csapatban szerepelt. A DAC pedig alighogy megszerezte a brazil játékost, máris kölcsönadta farmcsapatának, a Somorjának, ahol a szezon végéig gyűjtheti a játékperceket. Riquelme mindössze pár napja érkezett meg Szlovákiába, a neve pedig sokak számára ismerősen csenghet, hiszen az egykori legendás argentin játékmester Juan Román Riquelme nevét viseli.

A 20 esztendős dél-amerikai futballista a hétvégén már pályára is léphetett a Mosonmagyaróvár elleni győztes felkészülési mérkőzésen.

A Corinthians egykori labdarúgója a Somorja első téli igazolása.

„Riquelme középpályás, aki még több játékvariációt hoz a csapatba. Képes a megfelelő időben megváltoztatni a játék iramát, erőssége a labdabirtoklás és jó a rúgótechnikája. Bízunk benne, hogy az érkezése új horizontokat nyit a csapat előtt, és a teljesítményeivel a segítségünkre lesz. Ugyanakkor azt is reméljük, hogy mi is segíteni fogjuk a fejlődését”
- árulta el a Somorja első igazolásáról Horváth Csaba sportigazgató.

A másodosztály másik csallóközi érdekeltségű együttese a Komáromi FC is bejelentette első téli igazolást.

A Duna-partiak a Garamszentkereszt csapatától igazoltak, a 26 esztendő cseh középpályás Dan Ožvolda folytatja pályafutását Komáromban. A cseh középpályás korábban az FC Baník Ostrava, FC Vratimov, MFK Vítkovice, és az MFK Frýdek-Místek színeiben is játszott.

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei