Újévi asztalitenisz-bajnokság zajlik Királyhelmecen


A meccsek kiegyensúlyozottak és tele vannak izgalmakkal

Nem tartanak a babonától a Bodrogköz központjában; a helyi sportcsarnokban január 13-án – pénteken – vette kezdetét az újabb városi sportrendezvény.

Öt héten át tartó sportrendezvény kezdődött január 13-án, 17 órai kezdettel a helyi Buzánszky Jenő Sportarénában. A kispályás fociliga és az öt csapatot felvonultató, egynapos kosárlabdatorna után ezúttal az asztaliteniszezők mérkőzésein szurkolhatnak az érdeklődők a sportarénában. Panyko Béla, a sportaréna menedzsere és a rendezvény főszervezője elmondta, hat csapat (Sörpong, Zenit, Loki, Vegyes team, Suhancok, Feltörekvők) indult a megmérettetésen, ahol mindenki mindenkivel összecsap. A párharcokat követően alakul majd ki a végső sorrend. Minthogy a városnak sikeres regisztrált játékosai vannak, az eseményen résztvevő négytagú csapatoknak egy-egy regisztrált játékossal állhatnak fel, a bajnokság így kiegyensúlyozottabb lesz.

„Nagyon örülünk, hogy Királyhelmecen egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a városi sportesemények iránt. Szeretnénk, ha még többen érkeznének a helyi sportarénába, ahol nemcsak nézőként és szurkolóként lehet jól szórakozni, hiszen egész évben remek lehetőség adódik itt a hasznos, sportos időtöltésre” – tette hozzá Panyko Béla. A pénteki pingpongbajnokságot a város polgármestere, Pataky Károly nyitotta meg, aki várhatóan a február 10-ei díjátadón is jelen lesz. A mérkőzések pénteken délutánonként, 17:00 és 19:00 óra között zajlanak. Már az első eseményen megmutatkozott, hogy Királyhelmecen nagy népszerűségnek örvend az asztalitenisz sportág; a csarnokba szép számmal érkeztek szurkolók, hozzátartozók, pingpongbarátok – tudtuk meg Panyko Bélától.  

„A múlt heti eseményen három asztalnál zajlottak a küzdelmek, melyekben nagyon kiegyensúlyozottak voltak az erőviszonyok. Az eredmények a következőképpen alakultak: Loki - Zenit 9:1, Suhancok - Feltörekvők 8:2, Vegyes team - Sörpong 6:4. Természetesen ez alapján még nem érdemes jóslásokba bocsátkozni a végső sorrendet illetően, hiszen az előttünk álló hetek alatt még sokféleképpen alakulhatnak az eredmények. Érdemes eljönni és figyelemmel kísérni az izgalmas eseményeket” – közölte a főszervező, akitől azt is megtudtuk, hogy január 20-án már kora délelőtt zajos lesz a sportcsarnok, ahol kidobó versenyt szerveznek a helyi és a környékbeli iskolákat látogató 10-12 éves diáklányok számára.

forrás: bumm.sk

A rovat legfrissebb hírei