A kiváló ősz után bajnoki címre vágynak Balonyon


Az első helyről várja a tavaszi folytatást a balonyi futballcsapat, amely az ősz során csak egy vereséget szenvedett el

A csilizközi községben már keményen készülnek a folytatásra, a kemény edzések mellett kisebb edzőtábor is vár a bajnoki címre pályázó együttesre. Az őszi idényt és a tavaszi folytatást a csapatkapitány, Németh Gábor részletezte.

A csapat az első helyen telel, de szorosan Pozsonyeperjes következik. Hogy értékelnéd az őszi idényt?

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen csapatban játszhatok és képviseletem a szülőfalumat! Nagy tervekkel indultunk neki a 2022/2023-as szezonnak és ez egyelőre, úgyis alakul ahogy elterveztük! Ezt persze a támogatók és a játékosok nélkül nem sikerülne! Én, mint csapatkapitány remélem és bízok a csapatban, hogy a tavasz hasonlóan sikeres lesz!

11 győzelem mellett 3 döntetlen és 1 vereség született. Melyik meccsek sikerültek a legjobban és melyek a legkevésbé?

Elég jó mutatóval zártuk az őszt, én viszont maximalista vagyok. Lehetett volna több pontot is szerezni, de ne legyünk telhetetlenek, mert aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli! A legfájóbb pontvesztésünk az egyetlen vereségünk, amit nagyszámú közönség előtt Vásárúton szenvedtünk el. Ez jókor jött a csapatnak, mert utána nem találtunk legyőzőre. Talán majdnem minden mérkőzésünk jól sikerült, de kiemelném a Baka elleni 3:0-ás győzelmünket, ami akár nagyobb arányú is lehetett volna. Kiemelhetném még akár a Szap elleni csilizközi „El Classicot”, amelyen 4:1 aranyban diadalmaskodtunk.

Nagyon szoros az élboly, Balony mögött Eperjes és két ponttal Egyházgelle következik. Hogy láttátok az ellenfeleket?

Az ellenfelek közül mind a két alakulatot erősnek találom. Tavasszal mindkét vetélytársunkhoz elutazunk és remélem mindkét állomáshelyről győztesen jövünk le a pályáról.

Hogy zajlik a téli felkészülés?

A téli felkészülés sajnos nem tartozik a kedvenceim közé. Január 15-én, vasárnap tartottuk az első edzést, utána heti 3 edzés van betervezve egészen január végéig. Február elején lesz egy kisebb edzőtábor, melyet hazai környezetben abszolválunk. Kétfázisos edzések lesznek délelőtt és délután, és célunk, hogy összekovácsolódjon a társaság. Január 29-én részt veszünk a AG Sport liga által ismét megrendezendő teremtornáján, amit szeretnénk megnyerni. A felkészülés során 5 mérkőzést vívunk Szelice, Győrújbarát, Bábolna, Csilizradvány és Tallós csapatával.

Várható változás a játékoskeretben?

A keret magja megmarad. Nagymegyerről érkezik Szalacsi Krisztián, aki valójában a mi játékosunk. Fiatal srácról van szó, remélem hamar be tud illeszkedni a csapatba. Voltak még részünkről puhatolózások, de úgy véltük, a keret nem szorul bővítésre, mert erősnek tartjuk.

Mi lesz a cél tavasszal? A bajnoki cím?

Minden csapatnak vágya a bajnoki cím, így természetesen nekünk is! Meccsről meccsre szeretnénk haladni és végig az első helyen maradni. Legfőbb célunk a csapat egyben tartása, hogy Balonyon még évekig  öröm legyen focimeccsre járni.

forrás: sportolunk.sk

A rovat legfrissebb hírei