Vida nem izgult a horvátok és az azeriek ellen sem


Vida Mátéval a DAC honlapja közölt interjút a válogatott meccsek után.

Vida Máté, akit utólag hívott be Marco Rossi szövetségi kapitány a válogatottba, a Horvátország és az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn is végig a pályán volt. A középpályás mindkét mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott, így jó esélye van arra, hogy ott legyen a magyar nemzeti csapat novemberi stadionavatóján Uruguay ellen és a Cardiffban rendezendő, mindent eldöntő Eb-selejtezőn is Wales ellen.

Vida korábban háromszor szerepelt már a válogatottban. 2016-ban az Eb előtt Elefántcsontpart ellen mutatkozott be, akkor bő két perc jutott neki. Ezt követte októberben egy Lettország elleni világbajnoki selejtező, ahol a 83. percben szállt be, méghozzá Gera Zoltán helyére. Harmadjára már egy egész félidő jutott neki a Svédországgal játszott barátságos találkozón 2016 novemberében. 

Az immár ötszörös magyar válogatott csapata honlapjának elmondta, nem számított rá, hogy két ilyen fontos találkozón utólag behívva végig játszik majd. A gyorsan jött lehetőség miatt viszont izgulni sem volt ideje, ugyan úgy készült Modrićék ellen, mint bárki más ellen. "Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy lehet rám számítani top szinten is" – tette hozzá.

"A horvát meccs sajnos nem úgy sikerült ahogy elterveztük. Igazából magunkat „nyírtuk ki” a hibáinkkal. Az azeriek ellen meg 70 percig jó teljesítményt nyújtottunk, jól reagáltunk a kinti vereségre, viszont utána kicsit visszaestünk. Addigra már több góllal kellett volna vezetnünk a helyzeteink alapján" – elemezte a 3-0-ás vereséggel zárult találkozót. A nem túl jó játék ellenére Marco Rossi kiemelte a futballistát. A szövetségi kapitány szerint az "újoncuk" volt az, aki nem szeppent meg a pályán a vb-ezüstérmes ellen. 

A magyar válogatott ha legyőzi november 19-én Wales válogatottját ott lesz az Európa-bajnokságon. "„Hatalmas körbe verések vannak a csoportban, ha nyerünk Wales ellen akkor kijutunk. Nyilván ez sokkal nehezebb lesz, mint most így kimondani. Bizakodó vagyok" – zárta Vida, aki kedden csatlakozik társaihoz és kezdi meg a felkészülés a vasárnapi Aranyosmarót elleni bajnokira, ami véleménye szerint egy nehéz összecsapás lesz.

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

 

A rovat legfrissebb hírei