Nagykaposon jól nevelik az utánpótlást


Szép sikereket értek el az idei kiírásban Ung-vidék ifjú sakkozói a járás, illetve a kerület alapiskolái számára rendezett sakkversenyen

A 2x10 perces, 7 fordulóból álló, svájci rendszerben zajló viadalon 18-an vettek részt. A verseny folyamán végig kitűnően szereplő ötödik osztályos nagykaposi Kanócz Leo a dobogós helyezésekért vívott nagy csatát, amelynek annak legfelsőbb fokáról csak rosszabb játszmaaránnyal maradt le. Két nagymihályi riválisa közé kerülve az első helyezettel azonos pontszámot elérve lett második. A lányok viszont elfoglalták a dobogó mindhárom fokát, ugyanis Béres Barbara az első helyen végzett, míg fél ponttal lemaradva követte őt a második helyen Janicsák Szandra, mindketten Nagykaposról, míg a vajáni Kozár Miriam Eszter egy harmadik helyezéssel büszkélkedhet.

A sikeres szerepléssel kivívták a kerületi versenyen való részvétel jogát is. Itt már 41 fiú és 11 leány ült a sakktáblák mögé. Tehetségét megvillantva ismételten kitűnően szerepelt Kanócz Leo, aki 16.-ként zárt első kerületi versenyén. A lányok is folytatták jó szereplésüket, közülük Janicsák Szandra érte el a legjobb helyezést, aki negyedik lett, az ötödik helyen Kozár Miriam Eszter, a nyolcadikon pedig Béres Barbara végzett.

A Nagykaposi Sakk-klub elnöke, Papp László az elért eredményekkel nagyon elégedett volt: „Kanócz Leo ha ilyen szorgalommal bír majd a jövőben is, akkor még sokra viheti. A korosztályos versenyeken elért jó eredmények önbizalmat adhatnak neki az eredményes folytatáshoz. Lányaink már évek óta tarolnak a járási versenyeken. Amennyiben kitartanak, akkor majd ők is további sikerekkel bővíthetik érmeik számát a soron következő találkozókon. Mi a lehetőségeink szerint mindent megteszünk ezért a következőkben is. A klub eddig elért eredményei is igazolják, hogy jó úton járunk és munkánknak köszönhetően sok fiatal jön közénk.”

Papp László egyben ezúton is köszönetét fejezte ki az ŠK Zemplín Michalovce sakk-klub vezetőinek a torna színvonalas megrendezéséért és a szívélyes vendéglátásért.

Tornatények


Járási verseny: 1. Michal Palikrupa (Nagymihály) 6, 2. Kanócz Leo (Nagykapos) 6, 3. Kristián Kurimský (Nagymihály) 5…14. Czinke István Dániel 2.5, 15. Kraus Csongor Kende 2, 17. Benyadik Áron 2 (mindhárman vajániak).

Kerületi verseny, fiúk: 1. Ropovik Samuel (Družstevná pri Hornáde) 6.5, 2. Győri Samuel (Kassa) 6, 3. Ryan Mazak (Kassa) 5,5 ... 16. Kanócz Leo 4 pont.

Lányok: 1. Nina Hudáková (Kassa) 7, 2. Ema Onderusová (Smižany) 5.5, 3. Natália Šugárová (Kassa) 5, 4. Janicsák Szandra 4, 5. Kozár Miriam Eszter 4, 8. Béres Barbara 3.

Forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei