Felvidéki gyerekek előtt nyert a magyar válogatott


Az Azerbajdzsán elleni zárt kapus mérkőzésre felvidékről több gyerekcsoport is érkezett.

Az Európa-bajnoki selejtezőre az előrejelzések szerint 15 ezer gyerek érkezett. Köztük volt egy nagyobb csoport Gömör-Nógrádból, Zselízről, Nagyszarváról, Csilizradványból és Egyházgelléről is. A lelátón ott volt továbbá Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa is. A magyar csapatban a csallóközi csapat középpályása, Vida Máté a kezdő sípszótól a pályán volt.

A magyarok jól kezdtek, először Szoboszlai veszélyeztett, majd Vida Máté is egy veszélyes lövéssel jelentkezett a 9. percben végén. Ezt Balayev védte, de az ezt követő szögletből jött a magyar gól. Egy kifejelt labdát Korhut Mihály lőtt védhetetlenül a hálóba. "Szeretem az ilyen labdákat, jól eltaláltam és szerencsére bement. Meglett az eredménye a sok konditeremnek - 28 méteres gól. Végig kontrolláltuk a játékot, csak a végén engedtünk ki, amit nem tehetünk meg" – nyilatkozta a lefújás után a balhátvéd.

A szünetig Sallai okozta a legtöbb veszélyt a vendégek kapuja előtt, de nem tudta növelni csapata előnyét. A szünet után is ő, valamint Szoboszlai volt a legveszélyesebb. Ekkor már egyre többször hangzott fel a gyerekek részéről a "Hajrá, Magyarország" és a "Ria-Ria-Hungária" rigmus. A vége felé Korhut ismét távolról próbálkozott, de egy kevéssel mellé lőtt, majd Szalai lövését blokkolták a 79. percben. A végén a szerencsére is szüksége volt Gulácsiéknak. A hosszabbításban Johan Higler játékvezető ugyanis egy szabályos gólt nem adott meg Azerbajdzsánnak. Magyarország így most visszakapott valamit, amit a korábbi meccseken el vett tőlük Fortuna, és megnyerte a találkozót. Ezt a szerencse-faktort emelte ki a meccs utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi is, aki újságírói kérdésre szót ejtett Vida Mátéról is. A DAC középpályása szerint jól illeszkedett a csapatba Horvátországban és az azeriek ellen is, de 1-1 hiba még benne volt a játékában, amiből szerencsére (ismét) nem lett gól.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport:

Magyarország-Azerbajdzsán 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 15 000 gyerek (zárt kapu), v.: Higler (holland)
Gólszerző: Korhut (10.)
Sárga lap: Lovrencsics (25.), Korhut (73.) ill. Rahimov (12.), Israfilov (67.), Qarayev (93.), Mustafazada (93.), Huseynov (95.)

Azerbajdzsán: Balayev - Pashaev, Huseynov, Mustafazada, Rahimov - Israfilov, Qarayev, Richard (Abdullayev 58.) - Ramazanov (Dadashov 85.), Sheydaev, Khalilzada (Huseynov 66.)
Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut - Vida M., Kovács (Sigér 86.), Szoboszlai (Holman 76.) - Dzsudzsák (Nagy D. 71.), Szalai, Sallai

Fotó: felvidéksport.hu, Elek Zoltán

 

A rovat legfrissebb hírei