Ipolysági röplabdakrónika


A papírforma érvényesült a gimibajnokságon

Megőrizte vezető helyét a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságának röplabdatornáján a komáromi Selye János Gimnázium és a galántai Kodály Zoltán Gimnázium

Az ipolysági tornákon ezúttal helyet cserélt a két iskola csapata a mezőny élén: a lányoknál a Selye-gimi, a fiúknál a Kodály-gimi hódította el a végső győzelmet. Három éve, amikor utoljára rendezték meg röplabdában a mérkőzéssorozatot, éppen fordítva osztozott a két gimi az elsőségen, a galántai lányok és komáromi fiúk jóvoltából.

„Nagyon örültünk a találkozásnak. Két év kihagyás után újra összejöttünk, s ismét a sport, s azon belül a röplabda szeretete vezérelt bennünket – tájékoztatta az Új Szót Gajdács Mónika, a házigazda Szondy György Gimnázium igazgatója, e labdajáték szenvedélyes űzője s iskolán belüli szószólója. – Különösen a fiúk tornája volt izgalmas, és meglepetésre háromjátszmás csatában a Kodály-gimisek kerekedtek felül az esélyesebb selyésekkel szemben, s ez a mérkőzés kulcsfontosságú volt a torna végkimenetele szempontjából. A mátyusföldiek nagyon akartak, kevesebbet hibáztak, összeszokott társaság benyomását keltették. A komáromiak az első szettet elrontották, aztán egyenlítettek, de a rövidített játszma ismét a galántaiaké lett, mert elhitték, hogy megnyerhetik, s önfeláldozóbbak voltak, mint ellenfelük. A lányoknál a papírforma érvényesült, és a nagyon erős komáromiaké lett az elsőség, elorozva azt a címvédő galántaiaktól. Iskolánknak mindkét esetben a harmadik hely jutott, játszmát sem sikerült nyernünk, de folytatjuk, mert szeretünk röplabdázni.”

Ipolysági röplabdakrónika

Lányok tornája:
Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta–Szondy György Gimnázium, Ipolyság 2:0 (25:16, 25:11),
Selye János Gimnázium, Komárom–Kodály-gimi 2:0 (25:19, 25:15),
Szondy-gimi–Selye-gimi 0:2 (5:25, 12:25).

Végeredmény: 1. Selye-gimi, 2. Kodály-gimi, 3. Szondy-gimi.

A torna legjobb játékosa:
Szabó Dalma (Selye-gimi).

A győztes csapat:
Bödök Bernadett, Szabó Dalma, Kotrusz Emma, Szabó Emma, Kiss Franciska, Kiss Lili, Fiala Tímea, Vanya Zsuzsanna, Illavacs Réka, Zsoldos Ági. Felkészítő tanár: Hengerics Péter.


Fiúk tornája:

Kodály-gimi–Szondy-gimi 2:0 (25:10, 25:15),
Selye-gimi–Kodály-gimi 1:2 (12:25, 25:21, 11:15),
Szondy-gimi–Selye-gimi 0:2 (9:25, 14:25).

Végeredmény: 1. Kodály-gimi, 2. Selye-gimi, 3. Szondy-gimi.

A torna legjobb játékosa: Kovács Tamás Tibor (Kodály-gimi).

A győztes csapat: Borovszký Mátyás, Kovács Bálint, Kovács Tamás Tibor, Laczkó Bálint, Polák Bálint, Stósz Andrej, Szőcs Kristóf, Valacsai Máté, Kovács Róbert, Gál Bátor. Felkészítő tanár: Takács György.

forrás: ujszo.com


A rovat legfrissebb hírei