Fontos komáromi siker a 10. fordulóban


A komáromi röpisek leiskolázták a keleti mumust

A komáromi Rieker UJS egyetemi férfi-röplabdacsapata az extraliga alapszakaszának 10. fordulójában, egy óra öt perc alatt 3:0-ra leiskolázta a Slávia Svidník együttesét, és az eperjesi győzelme után megerősítette 2. helyét a tabellán.

A mérkőzést mind a két csapat koncentráltan és csaknem hibátlan játékkal kezdte. Az első játszmában sokáig egyikük sem tudott nagyobb előnyt szerezni, 9:9 után a Duna-partiak ritmust váltottak, erős szerváiknak és gyors támadásaiknak köszönhetően fokozatosan elhúztak. A vendégek nem tudtak válaszolni a hazaiak szinte hibátlan játékára – 25:20, 1:0.

A második szettben Gabriel Chochoľak vezetőedző legénysége még nagyobb sebességre kapcsolt, minden játékelemben felülmúlták a keletieket és néhány perc után 8:2-re vezettek. Különösen Százvai Ádám balkezes bombaszerváival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, amelyek gyakran érintés nélkül vágódtak a talajra vagy érintéssel a plafonra. A pontkülönbség percről percre nőtt, s tíz perc elteltével már 17:4-re vezettek a hazaiak. A hazaiak támadó szervái után a labdamenetek egyre rövidebbek voltak, a második játszma negyed óráig sem tartott, a hazaiak osztálykülönbséggel nyertek 25:12-re – 2:0.

A harmadik, utolsó játszmában a vendégek minden erejüket összeszedve próbáltak lépést tartani a hazaiakkal, ami 14:14-ig sikerült. Bár ebben az is közrejátszott, hogy Chochoľak edző pályára küldte a fiatalabb játékosokat is, akik jó teljesítményt nyújtva nem engedték igazán kibontakozni a vendégeket az utolsó játszmában sem, és az utolsó szettet is Duna-partiak nyerték 25:18-ra, a mérkőzést pedig – 3:0-ra.

A két csapat játékában a mérkőzés kezdetétől minőségi különbség volt. A komáromiak a bajnokság alapszakaszában gyengébben kezdtek – ezt azonban befolyásolta szereplésük az európai kupákban –, de utána fokozatosan jöttek fel a tabellán, s jelenleg ugyanannyi pontjuk van a 2. helyen, mint a listavezető Myjavának.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei