Tovább menetel a címvédő Komárom


Egyre jobb formában a komáromi férfi röplabdázok, akik ezúttal az Eperjes otthonában arattak fontos győzelmet

A szlovák férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga) szerdai játéknapján egy korábbról elhalasztott mérkőzést pótoltak, méghozzá a címvédő Komárom a tavalyi döntős Eperjes otthonába látogatott.

A Duna-partiak zsinórban negyedik bajnoki mérkőzésüket is megnyerték, ezzel visszavágtak a tavalyi döntős Eperjesnek az első fordulóban elszenvedett vereségért.

Komoly csatára volt kilátás hiszen a találkozó első játszmája is nagy csatát hozott, a rendkívül fordulatos első játszmában a címvédő komáromiak 28-26-ra nyerni tudtak így szettelőnybe kerültek. A folytatásban is küzdelmes játék és egy végletekig kiélezett csata jellemezte a játékot. A második játszmában is nagyon szorosan alakult az eredmény, de a szett végéhez közeledve 17-17-es állásnál sorozatban három pontot is szereztek a hazaiak, amivel kisebb előnyhöz jutottak. Ez pedig a második szett megnyeréséhez bőven elegendőnek bizonyult, ugyanis a komáromiak már nem tudták ledolgozni ezt a hátrányt. A harmadik játszmában a komáromiak nagyon jól kezdtek és többpontos előnyt építettek ki már a szett elején. A címvédő Duna-partiak már kilenc ponttal is megléptek, amire a házigazdáknak már nem volt válasza és végül könnyedén nyerte a harmadik szettet a komáromi együttes.

A negyedik játszmában az Eperjes az egyenlítésért kellett harcolnia, jól is indult a hazaiak számára a negyedik szett, de 2-0 után a komáromiak gyorsan fordítottak és ismét a címvédő került előnybe. A vendég komáromiak pedig ismét egy remek játékkal rukkoltak elő, ami után ismét jócskán növelni tudták előnyüket, már hat ponttal is vezettek, de innen már nem volt visszaút az Eperjesnek. A hazaiak ugyan három pontra is megközelítették a komáromiakat, de ettől közelebb férkőzni nem tudtak a Duna-parti együtteshez. A komáromiak pedig második játszma labdájukat értékesítették és 3-1-re megnyerték a találkozót.

A címvédő Komárom ezzel negyedik bajnoki győzelmét könyvelhette el sorozatban, amivel feljöttek a tabella második helyére Gabriel Chochoľak tanítványai és pontszámban beérték a listavezető Miavát. A komáromiak a hétvégén hazai pályán a Felsővízköz csapatát fogadják.

Férfi röplabda-bajnokság (Niké Extraliga), 6. forduló:
VK MIRAD UNIPO Eperjes – RIEKER UJS Komárom 1-3 (26-28, 25-22, 16-25, 21-25)

forrás:szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei