Kalmár a hős


A DAC kapitánya epizódszereplőként döntötte el a magyar-görög mérkőzést

fotó: tenyek.sk

Nagyon úgy tűnt 1-1-es állásnál nem tud már sok meglepetést hozni a magyar-görög mérkőzés, a slusszpoén azonban nem maradt el. Marco Rossi lecserélte Szoboszlai Dominikot a hosszabbításban, akinek a helyére érkező Kalmár Zsolt a becserélését követő első labdaérintéséből bevette a görögök kapuját szabadrúgásból, így a magyar válogatott győzelemmel zárta a 2022-es esztendőt.

Szerencsére a cserével belenyúltam a tutiba. Szerettem volna lehetőséget adni Kalmárnak, aki amúgy nagyszerűen rúgja a szabadrúgásokat a DAC-ban is" - fogalmazott Rossi, egyúttal elismerte, volt szerencséje a nemzeti együttesnek, hogy ezt az összecsapást meg tudta nyerni a hosszabbításban.

A győztes gólt szerző Kalmár Zsolt arról beszélt a mérkőzés végeztével, hogy nagyszerű érzés, hogy győzelemmel tudták búcsúztatni Dzsudzsák Balázst, aki mögött egy fantasztikus karrier van, a találatot egyébként neki is ajánlotta.
  
"Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy újra ebben a közegben, ebben a stadionban futballozzak. Nagy kő esett le a szívemről, hiszen hosszú utat tettem meg" - mondta Kalmár, aki sérülés miatt 16 hónapig nem lépett pályára.
   
Hozzátette, szerencsésen is alakult, hogy éppen Szoboszlai Dominik helyére állt be, hiszen így ő lőhette el a labdát.
   


A rovat legfrissebb hírei