A kassaiak sem tudtak ellenállni az újváriaknak


Újabb győzelemmel őrizte meg vezető helyét a tabella élén az Érsekújvár

Az érsekújvári bikák a szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) vasárnap esti fordulójában megtörték a kassai együttes lendületét, akik hat győztes mérkőzés után szenvedtek vereséget.

A Tipos Extraliga 19. fordulójában az újvári bikák az elmúlt tíz körben legtöbb pontot gyűjtő Kassát látták vendégül, és egy remek mérkőzésen 6-2-re legyőzték a keleti gárdát.

A Majoross Gergely edzette újváriak remekül kezdték a derbit, és már az első harmadban három gólt szereztek, így megalapozták a jó kezdést. A gólgyártást a fiatal védő Branislav Ligas kezdte a harmadik percben, majd a 15. percben Johnson nem egész fél perc leforgása alatt két gólt is szerzett, így háromgólos előnyt építettek ki a folytatásra az újváriak.

A második játékrészben a Kassa szépíteni tudott a 29. percben, miután Slovak talált be, de két perccel később a zöld-fehérek visszaállították a háromgólos különbséget. A második harmad hajrájában ismét csökkentette hátrányát a kassai együttes, így kétgólos hazai vezetéssel fordulhattak a felek a záró játékrészre.

A rendes játékidő záró periódusában az újváriak a hajrában újabb gólokat szereztek, Johnson ismét betalált, ami mesterhármast jelentette a számára, míg a 6-2-es végeredmény Kozák állította be.

Győzelmükkel az érsekújváriak megtartották vezető helyüket a tabellán, és egy ponttal előzik meg a címvédő Slovant. A pozsonyi együttes egy gólzáporos, 11 gólt hozó rangadót nyert a Zólyom otthonában 7-4-re, így szorosan követik az Érsekújvárt, a címvédő Slovan ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet is játszott.

Szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga), alapszakasz, 19. forduló:

HC Mikron Érsekújvár - HC Kassa 6-2 (3-0, 1-2, 2-0)
Gólszerzők: 3. Ligas (Hajnik), 15. Johnson (Farley, Jackson), 16. Johnson (Mamčics, Farley), 31. Farley (Jackson, Lee), 56. Johnson (Jackson, Lee), 57. Kozák (J. Mikúš) - 29. Slovák (Bartánus, Romančík), 37. Olsson (Jääskeläinen, Paršin).

A forduló további eredményei:

HK Dukla Ingema Nagymihály - HK Dukla Trencsén 3-2 hosszabbítás után (2-0, 0-0, 0-2 – 1-0)
HKM Zólyom - HC Slovan 4-7 (0-3, 4-1, 0-3)
MHK 32 Liptószentmiklós - HC 05 Besztercebánya 4-5 (1-1, 2-1, 1-3)
HK Poprád - HK Grotto Igló 3-6 (1-0, 1-3, 1-3)

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei