A DAC támadója lett az októberi hónap legjobbja


Nikola Krstović a szezonban másodszor, a naptári évben pedig már harmadszor végzett a Hónap játékosa szavazás élén

A DAC montenegrói csatára májusban, júliusban és októberben is megnyerte a Ligás Klubok Uniója által meghirdetett szavazást.

Krstović hivatalosan a Fortuna Liga 11. fordulójából pótolt DAC-Ružomberok (november 24-e, csütörtök, 18:30 óra) mérkőzés előtt veszi át a Hónap játékosának járó díjat.

A Hónap játékosa-díj összességében a 9. alkalommal kerül a Csallóközbe. Nikola Krstović 5 pontos előnnyel nyerte el a Fortuna Liga legjobbjának járó trófeáját a második helyezett besztercebányai Faško előtt. A Fortuna Liga Hónap játékosának járó díját 2015 őszétől adományozza oda a Ligás Klubok Uniója (ÚLK), amelyben jelenleg hét szakértő adja le a szavazatát. A legelső ankétot 2015 augusztusában a DAC akkori csatára, Szarka Ákos nyerte. 2017 novemberében és 2018 augusztusában Erik Pačinda, 2019 áprilisában Martin Jedlička diadalmaskodott, 2020 augusztusában Kalmár Zsolté lett a legtöbb szavazat, míg 2021 februárjában/márciusában Eric Ramirezt látták a legjobbnak. Nikola Krstović a DAC első olyan labdarúgója, aki háromszor is diadalmaskodott.
 
Fortuna Liga hónap játékosa – 2022 október:
1. Nikola Krstovič (DAC) 29 pont
2. Michal Faško (Banská Bystrica) 24 pont
3. Juraj Kucka (Slovan) 8 pont
4. Iannis Niarchos (ViOn) 5 pont
5. Kyriakos Savvidis (Trnava) 4 pont

forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei