Bősi érmek az Európa-bajnokságon


Arany- és bronzéremmel tértek haza a lengyelországi Eb-ről a bősi karatékák

A bősi Kyokushin Karate Oyama Dojo négy karatékája is részt vett a november 12-13-án Debicában (Lengyelország) megrendezett 5. WKB Karate Európa-bajnokságon. A versenyen 17 ország  670 versenyzője képviseltette magát.

Jančovič Laura (14-15 éves lány, -55 kg) első körben egy lengyel karatékával került össze, és test KO-val nyerte a mérkőzést. Második mérkőzésén viszont egy fejrúgással alulmaradt lengyel ellenfelével szemben, így ő most az 5-8. helyen végzett.

Kovács Zsófia (10-11 éves lány, +40 kg) kiesett a selejtezőkben. Mivel első európai szintű versenyén vett részt, nála a tapasztalatszerzés volt a cél.

Petrik Dorka (10-11 éves lány, -40 kg) jól teljesített a selejtezőkben, az elődöntőt viszont elvesztette, így a 3. helyen zárta a versenyt.

Jančovič Linda (10-11 éves lány, -40 kg) test KO-val nyerte a selejtező mérkőzéseket, az elődöntőben pedig fejrúgásokkal győzedelmeskedett ellenfele ellen, így kategóriájában bejutott a döntőbe. Egy lengyel karatékával csatázott az aranyéremért. Lindának sikerült a hosszabbításban pontot szereznie, így ő lett az Európa-bajnok.

Sensei Darnay Barnabás tanítványai egy bronzéremmel és egy aranyéremmel zárták a lengyelországi full-contact Európa-bajnokságot.

forrás: parameter.sk


A rovat legfrissebb hírei