Görögországban szereztek újabb nemzetközi tapasztalatot a komáromiak


Emelt fővel búcsúztak a komáromiak a röplabda CEV Challenge Kupától

A röplabda CEV Challenge Kupa idei idényében is részt vettek a komáromiak. A szlovák bajnok a legjobb 32 között a tavalyi idényhez hasonlóan ezúttal is az erősebb összetételű görög Olympiakosz ellen búcsúzott a sorozattól; igaz tavaly a Bajnokok Ligájában találkoztak egymással.

Mint ismert, az előző fordulóban a komáromiak az albán Tirana ellen diadalmaskodtak és jutottak tovább, így ismét a görögökkel mérkőzhettek meg.

A Challenge Kupa legjobb 32 csapata között a sors ismét egymás útjába sodorta a két együttest, csak ezúttal nem a BL-ben. Az elmúlt héten a párharc első mérkőzésén a komáromiak egy jó mérkőzésen 3-1-re maradtak alul hazai pályán, de nincs miért szégyenkezni, hiszen a görög együttes a nemzetközi színtéren egy jóval talasztaltabb együttes, a komáromiak számára egy jó tapasztalatszerzésről szólt az egész és tovább gyarapítani a klub hírnevét a nemzetközi színtéren.

A párharc visszavágóját szerda este rendezték meg az Olympiaskosz otthonában. A görög együttes már az első játszmában nagy fölénybe került és nagy magabiztosággal nyerték meg 25-12-re az első játszmát.

A találkozó további alakulásában a komáromiak is felvették a találkozó ritmusát és kevesebb hibával játsztva két szoros játszmában nagy csatában ugyan alulmaradtak a görög riválissal szemben, de így is két remek meccsset játszottak a Duna-partiak a görögökkel. Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is 6-1-es összesítéssel búcsúztak a sorozattól a komáromiak. A címvédő komáromiak a hétvégén már a bajnokságban bizonyíthatnak, hiszen a listavezető pozsonyi VKP ellen játszanak rangadót hazai pályán.

CEV Challenge Kupa, legjobb 32 között:
Olympiakosz Pireusz (görög) - RIEKER UJS Komárom 3-0 (25-12, 25-21, 25-21)
Továbbjutott az Olympiakosz kettős győzelemmel és 6-1-es összesítéssel.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei