Kié lesz a dobogó harmadik foka?


A hétközi kupadiadal után a tabella harmadik lépcsőfokára fókuszál a KFC és az STK

A labdarúgó Szlovák kupa (Slovnaft Cup) hétközi fordulójában két vállra fektették soros ellenfelüket, sikerüknek köszönhetően a negyeddöntőben folytatják szereplésüket a komáromiak és a somorjaiak.

A dél-szlovákiai csapatok futballistáit természetesen felvillanyozta a kupasiker, ebből igyekeznek profitálni az őszi idényzárón. Mindkét alakulat előtt ugyanis felcsillant a lehetőség, hogy a dobogón teleljen. Ennek érdekében győzelemre lesz szükségük a honi második vonal őszi idényének hajrájában.

Szombaton a KFC a közelmúltban még a Fortuna Ligában játszó Pohronie otthonában vendégszerepel. A párharc pikantériája, hogy a garammentiek trénere, a komáromi születésű Lérant Péter korábban a KFC-t vezette edzőként csatába, a violák jelenlegi vezetőedzője, Radványi Miklós pedig a 2019/21-es időszakban a Pohronie szakvezetője volt. A Radványi-legénység jó formáját igazolja, hogy egy héttel ezelőtt a felsőházba igyekvő prešovi Tatran vendégeként zsákmányolt három pontot.

A somorjaiak ugyan a II. ligában az utóbbi meccseken nem éppen az elvárásoknak megfelelően teljesítettek, de a sereghajtó récseiek otthonában favoritként lépnek pályára. A Kuruc-alakulat ősszel még hat pontért játszik, ugyanis a tőketerebesiek elleni elhalasztott bajnokit november 17-én pótolja be.

Forrás: parameter.sk

A rovat legfrissebb hírei