Csák Máté vára alatt fejezné be remek sorozatát a DAC


Az szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) őszi idényének utolsó idegenbeli bajnokiján vesz részt szombat délután a DAC

A DAC a bajnokságban a legjobb formában lévő együttes, hiszen kilenc bajnoki óta nem szenvedtek vereséget, legutóbb az aktuális ellenfél a Trencsén győzte le Kalmárékát még augusztus végén a MOL Arénában.

Érzékeny veszteség a csatársorban

A szombati Trencsén elleni rangadón egy fontos hiányzója biztosan lesz a dunaszerdahelyi együttesnek, hiszen a bajnokság legproduktívabb játékosa, Nikola Krstović sárga lapos eltiltás miatt nem lehet ott Trencsénben.

“Sajnos nem számolhatunk Krstović szereplésével, de remélhetőleg csapatjátékkal helyettesíthetjük őt és nemcsak a védekezésben leszünk stabilok, hanem a támadásban is produktívak leszünk.
A többiek egészségesek és felkészültek, mindössze Brahim Moumou hiányzik betegség miatt.
” - konstatálta támadója hiányát Adrian Guľa a klub hivatalos honlapjának.

A DAC 47 esztendős vezetőedzője számára is különleges lesz a Trencsén otthonában pályára lépni, hiszen a Zsolna mellett a Trencsén csapatát is hosszú évekig irányította, itt vált profi edzővé. Guľa elmondta csak a meccsnapon törnek elő benne az érzések, ráadásul korábbi munkatársa ezúttal az ellenfél kispadján foglal helyet Marián Zimen személyében.

“Szerintem ez az érzés majd csak a meccs napján jön elő bennem. Mindeddig nem gondolkodtam azon, hogy régi kollégám, Majko az ellenfél vezetőedzője. Jelenleg a csapatunkra és a feladatainkra összpontosítunk. Az összecsapás napján bizonyosan kezet fogunk, és váltunk pár szót, de a mérkőzésen mindketten keményen küzdünk majd. Bizonyosan mindketten győzni akarunk, de bízom benne, hogy ezúttal képesek leszünk a saját oldalunkra billenteni a mérleg nyelvét és mi győzünk” - nyilatkozta a DAC mestere a klub hivatalos médiafelületének.

Folytatni a veretlenségi szériát Csák Máté vára alatt is

A vendég dunaszerdahelyi együttesre ezúttal sem vár könnyű mérkőzés, hiszen a Trencsén hazai pályán veszélyes ellenfél, pár fordulóval ezelőtt nagy meglepetésre 4-0-ra lefocizták a Slovant is. A sárga-kékek mestere is óvatosságra hívta fel csapata figyelmét, de kiemelte, a játékosok motiváltak és sikerre éhesek. A DAC a bajnokság legjobb formáját mutatja, hiszen kilenc bajnoki óta nem kaptak ki a Fortuna Ligában, és három pontra megközelítették a címvédő Slovant. A sárga-kékek akár még őszi bajnokok is lehetnek, persze ehhez meg kellene nyerni a hátralevő két bajnokit, és a pozsonyiaknak is pontokat kell vesztenie. A Slovan a hétvégén a Rózsahegyet fogadja, akik okoztak már meglepetést az elmúlt időszakban az égszínkékek ellen.

Tudjuk, hogy a Trencsén otthon erős, hosszabb ideje igyekszik domináns futballt produkálni. Ezért fontos lesz, hogy az olyan alapdolgok, mint az egységesség vagy a maximális intenzitáson való munkakedv mellé hozzátegyünk valamilyen pluszt a taktikai elemek formájában.

A védekezésben egységesnek és összetartónak kell lennünk, gyorsan reagálni a labdavesztések után, és természetesen a labdaszerzést követően gyorsan kell támadnunk, és jól kihasználnunk az üres területeket. Ezek a stratégiai dolgok megvannak a fiúkban, és bízom benne, hogy a megfelelő időben mutatva ezeket a szurkolóinkkal együtt mindent megteszünk a három pontért. A felkészülést ahhoz a tényhez igazítottuk, hogy műfüvön zajlik majd a meccs, három edzésegységen vettünk részt ilyen borításon, hogy a srácok megszokják a labda pattogását, és hogy egy kicsit közelebb kerüljünk azokhoz a körülményekhez, amelyek Trencsénben várnak bennünket.

“Remélhetőleg azonban holnap nem a pálya borításáról szól majd a meccs, hanem a hozzáállásunkról és a hatalmas akarásunkról, hogy sikeres eredményt érjünk el”- nyilatkozta a mérkőzés előtt Adrian Guľa a klub hivatalos honlapjának.

Érdekesség, hogy a Trencsén győzte le utoljára a dunaszerdahelyi együttest, méghozzá saját otthonába még a hetedik fordulóban. A sárga-kékek azóta nem találtak legyőzőre. A Slovan mögött három pontos hátrányuk tudatában pedig különösön fájóak a Szakolca és az Aranyosmarót ellen elhullajtott pontok, hiszen ha akkor a végén nem csúszik ki a győzelem Kalmárék kezéből, akkor most a sárga-kékek nevével is kezdődhetne a tabella.

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei