Kalmár a nagy visszatérő


A DAC kapitánya mellett Mocsi Attila is meghívót lapott Marco Rossi keretébe

fotó: eurosport.hu

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette a Luxemburg és Görögország elleni barátságos mérkőzésre készülő keretét, amelyben ott van a lakszakállasi Mocsi Attila és visszatér a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt is.

„Folytatjuk a megkezdett munkát, amellyel már Magyarországon kívül is bizonyítottuk, hogy nem csak eredményekben, de teljesítményben is nagyot lépett előre a válogatott az elmúlt két évben. Célunk a további fejlődés, vannak apróságok, amelyekben szeretnénk javulni. Ezeket a mérkőzéseket máshogy kell megközelíteni, mint az eddigieket. Éppen ezért alaposan kiértékeltük azokat a taktikai helyzeketet, amelyekben előre szeretnénk lépni. Számunkra minden találkozó tétmeccs, amikor egy játékos felölti a válogatott mezt, a maximumot kell nyújtania. Így tehát a gyakorlás mellett az eredmények is fontosak ” – beszélt terveiről a kerethirdető sajtótájékoztatón Marco Rossi. Az olasz szakember kiemelte a szurkolók iránt érzett tiszteletét, majd hozzátette kevésbé néz jó szemmel azokra az első és másodosztályú magyar edzőkre, akik az újságokon üzennek neki a keret vagy a kezdőcsapat összeállítása kapcsán. A most behívott mindössze 19 éves Németh András került ez után szóba, akiben sokak Szalai Ádám utódját látják. A szövetségi kapitány szerint azonban neki egyelőre az a feladata, hogy megszokja a válogatott légkörét, hiszen az utóbbi hetekben csak perceket kap csereként a belga bajnokságban, így komoly feladatot egyelőre nem bízhatnak rá.

Rossi szót ejtett arról is, hogy a luxemburgiak elleni mérkőzés után Dzsudzsák Balázs is csatlakozik a csapathoz és a görögök ellen lejátssza búcsúmeccsét a válogatottban. „Balázs egy olyan játékos, aki nagyon sokat tett a válogatottért. 108 meccsen játszott, ennek meg van az oka, a fociban ezt nem adják ingyen. Tisztelem a pályafutását és megérdemelt egy búcsúmérkőzést, most adottak erre a lehetőségek. Senkinek nem teszek ezzel szívességet” – zárta le a Debrecen középpályása körül kialakult vitákat Rossi.

A 24 nevezett játékos között ott van Mocsi Attila, aki a legutóbbi Nemzetek Ligája meccsek alkalmával is ott volt az összetartáson. A 22 éves lakszakállasi védő akkor csak a kispadig jutott az olaszok elleni hazai mérkőzésen, most viszont akár be is mutatkozhat majd a nemzeti csapatban. Szintén ott van a behívottak között Kalmár Zsolt, aki hosszú sérülés után egyre többet játszik a DAC-ban és 2021. márciusa után játszhat újra a válogatottban.

A magyar csapat november 14-én, hétfőn találkozik az edzőtáborban, majd csütörtökön 20 órától idegenben Luxemburg ellen lép pályára, vasárnap 20.15-től pedig Budapesten a Puskás Arénában játszik a görögök ellen.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Honvéd), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Fehérvár), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Zalaegerszeg), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Orbán Willi (Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (Alkmaar), Kleinheisler László (Osijek), Nagy Ádám (Pisa), Nego Loic (Fehérvár), Styles Callum (Millwall), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan), Gazdag Dániel (Philadelphia), Kalmár Zsolt (DAC), Németh András (Genk), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Leipzig)

+ Dzsudzsák Balázs (DVSC) - csak a magyar–görög meccsre

forrás: Elek Zoltán / ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei