Almási László kimaradt a szlovák keretből


Francesco Calzona szövetségi kapitány keretett hirdetett a szlovák labdarúgó-válogatott novemberi felkészülési mérkőzéseire

A szlovák válogatott november 17-én Montenegróban, 20-án pedig Pozsonyban, Chile ellen játszik felkészülési mérkőzést. Utóbbi találkozó lesz Marek Hamšík búcsúmeccse a nemzeti csapatban.

Francesco Calzona szövetségi kapitány ezúttal 27 játékosnak szavazott bizalmat. A névsorban újoncokat, meglepetéseket és furcsaságokat is találni. Nem hiányoznak a kulcsfigurák (Škriniar, Lobotka), de találni olyan játékosokat is, akik alig kapnak lehetőséget klubcsapatukban (Pekarík, Pokorný, Strelec), ellenben néhány jó formában lévő labdarúgó csak a tartalékok közé (vagy még oda sem) lett nevezve.

A keret legnagyobb hiányzója Martin Valjent, őt csapata, a Mallorca nem engedte el (a kluboknak a felkészülési meccsek esetében joguk van ehhez – a szerk.). Ugyanez igaz Lukáš Haraslínra, a Sparta Praha támadójára. Rajtuk kívül Almási László hiánya a legfeltűnőbb, hiszen a Baník Ostrava dunaszerdahelyi származású támadója rendszeresen játszik klubjában és az utóbbi négy fordulóban három gólt szerzett. Calzona még a tartalékok közé sem nevezte a csatárt. Almásihoz hasonlóan a Slavia Praha védekező középpályása, Jakub Hromada is jó formába került az elmúlt hetekben, az ő neve csak a tartalékok között szerepel.

Újoncként Henrich Ravas, a Lódz kapusa, valamint a Slovan ellen mesternégyest jegyző zsolnai Kaprálik kaphat lehetőséget a két mérkőzésen.

„Fel akarom mérni, hányadán áll ez a csapat. Márciusig tisztulnia kell a képnek, akkor kezdődnek az Eb-selejtezők. Most nem az eredmény érdekel, hanem hogy lássam a fejlődéstˮ – fogalmazott Calzona a keddi sajtótájékoztatón

Forrás: ujszo.comA rovat legfrissebb hírei